İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması FERPLEX
Birim Miktarı 10
ATC Kodu B03AB09
ATC Açıklaması Ferrik proteinsüksinilat
NFC Kodu GN
NFC Açıklaması Ağızdan Sıvı Ünite Dozlu Likitler
Kamu Kodu A02992
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 36,39 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 32,48 TL (18 Şubat 2019)
Barkodu
Kurumun Karşıladığı 8,46 TL
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !
Bütçe Eşdeğer Kodu E388A
Başlıklar
  1. İlaç Etken Maddeleri
  2. İlaç Prospektüsü
    1. Doz Aşımı
    2. Endikasyonlar
    3. Farmakodinamik Özellikler
    4. Farmakokinetik Özellikler
    5. Farmasötik Şekli
    6. Formülü
    7. İlaç Etkileşmeleri
    8. Kontraendikasyonlar
    9. Kullanım Şekli Ve Dozu
    10. Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri
    11. Saklama Koşulları
    12. Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği
    13. Uyarılar/Önlemler
    14. Yan Etkileri / Advers Etkiler
    15. Doz Aşımı
    16. Endikasyonlar
    17. Farmakodinamik Özellikler
    18. Farmakokinetik Özellikler
    19. Farmasötik Şekli
    20. Formülü
    21. İlaç Etkileşmeleri
    22. Kontraendikasyonlar
    23. Kullanım Şekli Ve Dozu
    24. Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri
    25. Saklama Koşulları
    26. Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği
    27. Uyarılar/Önlemler
    28. Yan Etkileri / Advers Etkiler
    29. Doz Aşımı
    30. Endikasyonlar
    31. Farmakodinamik Özellikler
    32. Farmakokinetik Özellikler
    33. Farmasötik Şekli
    34. Formülü
    35. İlaç Etkileşmeleri
    36. Kontraendikasyonlar
    37. Kullanım Şekli Ve Dozu
    38. Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri
    39. Saklama Koşulları
    40. Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği
    41. Uyarılar/Önlemler
    42. Yan Etkileri / Advers Etkiler
    43. Ambalajın Niteliği Ve İçeriği
    44. Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler
    45. İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
    46. İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir
    47. İlaç Nasıl Kullanılır
    48. İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır
    49. İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır
    50. Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası
    51. Beşeri Tıbbi Ürünün Adı
    52. Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki
    53. Doz Aşımı Ve Tedavisi
    54. Etkin Maddeler
    55. Farmakodinamik Özellikler
    56. Farmakokinetik Özellikler
    57. Farmasötik Form

İlaç Etken Maddeleri

  • kladribin

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Endikasyonlar

Fungoral Şampuan, saçlı deri ve saç çizgisinde ortaya çıkan seboreik dermatit, kepek ve Pityrosporum’un sorumlu olduğu Pityriasis versicolor vakalarında hem koruyucu hem de tedavi edici olarak kullanılır.

Farmakodinamik Özellikler

Fungoral Şampuan; Pityrosporum türleri de dahil patojen dermatofit ve mayalara karşı güçlü antifungal etkiye sahiptir. Seboreik dermatit, Pityriasis capitis (kepek) ve Pityriasis versicolor’da görülen kepeklenme ve kaşıntıyı hızla ortadan kaldırır.

Farmakokinetik Özellikler

Fungoral Şampuan, topikal kullanımdan sonra sistemik dolaşıma geçmez. Kronik kullanım sırasında da kanda tespit edilmemiştir.

Farmasötik Şekli

Şampuan

Formülü

1 ml’de, Ketokonazol 20 mg Koruyucu madde; İmidüre, Boyar madde; Eritrosin, Koku verici madde: Çiçek Esansı

İlaç Etkileşmeleri

Topikal kortikosteroidlerin uzun süre kullanıldığı vakalarda Fungoral Şampuan’ın birlikte kullanılması lezyon bölgesinde irritasyona yol açabilir.Bu nedenle Fungoral Şampuana, topikal kortikosteroid tedavisi kesildikten yaklaşık 2 hafta sonra başlanılması tavsiye edilir.

Kontraendikasyonlar

Ketokonazole ya da şampuanın bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlılık hallerinde kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Seboreik Dermatit ve Kepeklenmede: Fungoral Şampuan haftada 2 kez 2-4 hafta süre ile kullanılabilir.   Pityriasis versicolor’da: Günde 1 kez, en fazla 5 gün süre ile kullanılır. Pityriasis versicolor lekeleri bronzlaşma esnasında daha da belirginleştiklerinden güneşe çıkmadan önce Fungoral Şampuan günde 1 kez ve maksimum 3 gün süreyle kullanılabilir.   Profilaksi: Seboreik dermatit ve kepeklenmede ; 1-2 haftada 1 kez uygulanır. Kullanmadan önce kutuyu iyice çalkalayın. Saçı ve/veya lezyon bölgesini Fungoral Şampuan ile yıkayın ve 3-5 dakika süreyle şampuanı ciltte temas halinde bırakın; sonra bol su ile durulayın.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Fungoral Krem %2, Fungoral Tablet 200 mg, 10 ve 30 tablet.

Saklama Koşulları

30°C’nin altında oda sıcaklığında saklayınız. ÇOCUKLARIN ULAŞAMAYACAKLARI YERLERDE VE AMBALAJINDA SAKLAYINIZ.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

100 ml’lik şişelerde.

Uyarılar/Önlemler

Gebelik ve emzirme dönemlerinde ketokonazol kullanımı hakkında yeterli veri yoktur.Ketokonazol deri yolundan absorbe olmaz.Bununla beraber gebelikte ve özellikle de gebeliğin ilk 3 ayında ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Göze kaçmamasına dikkat edilmelidir. Göze kaçtığı takdirde gözler soğuk suyla yıkanmalıdır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Son derece nadir olarak irritasyona yol açabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Aşırı doz alındığında mide lavajı ve destekleyici tedavi uygulanır. Hemodiyaliz ile plazma düzeyi 3 saatte % 50 azalır.

Endikasyonlar

FUNGAN® 150 mg KAPSÜL; Tinea pedis, Tinea kruris ve dermal kandida enfeksiyonları dahil olmak üzere dermatomikozlar ve onikomikozlarda endikedir. Kültür ve diğer laboratuvar çalışmalarının sonuçları bilinmeden önce tedavi başlatılabilir. Fakat bu sonuçlar mevcut olduğunda, tedavi gerektiği şekilde düzenlenmelidir.

Farmakodinamik Özellikler

Flukonazol, fungus hücre duvarında sitokrom P-450 enzimini inhibe eden triazol grubu antifungal bir ilaçtır. Özellikle ergosterol sentezinden sorumlu C14-demetilaz enziminin aktivitesini inhibe ederek, fungus hücre duvarının temel elemanı olan ergosterol sentezini bloke eder. Flukonazol, fungal sitokrom P-450 sisteminin daha selektif bir inhibitörü olup, memeli enzimleri üzerinde belirgin olarak daha az etki gösterir.

Farmakokinetik Özellikler

Oral yoldan hızla ve tamamına yakını absorbe edilir. Oral biyoyararlanımı % 90 veya daha fazla olup, 1-2 saat içinde maksimum plazma düzeyine ulaşır. 400 mg oral dozdan sonra pik plazma düzeyi   6.72 µg/mL bulunmuştur. Eliminasyon   yarı ömrü yaklaşık 30 saattir. 50-400 mg doz aralığında plazma konsantrasyonları ve plazma konsantrasyonu – zaman eğrisi altında kalan alan (AUC) doz ile orantılıdır. Plazma seviyelerinde kararlı duruma 6-10 günde ulaşıldığından tedavinin ilk günü belirlenen dozun iki katı doz verilirse 2. gün kararlı duruma ulaşılabilinir. Diğer azol grubu antifungal ilaçların aksine plazma proteinlerine düşük oranda bağlanır ve plazma düzeyine benzer düzeyde serebrospinal sıvı, eklem sıvısı, tükürük, bronş ifrazatı, vajinal sıvı ve peritonal sıvıya dağılır. En az % 80’i değişmeden böbreklerden atılır. Bu nedenle böbrek fonksiyonları bozulmuş hastalarda eliminasyon yarı ömrü uzar

Farmasötik Şekli

KAPSÜL

Formülü

Her bir kapsül, 150 mg flukonazol ve kapsül boyası olarak eritrosin (E127), demir oksit (E172) ve titanyum dioksit (E171) içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Flukonazol ile birlikte kullanıldığında etkileşme potansiyeli olduğu bilinen ilaçlar:   Oral hipoglisemikler, kumarin tipi antikoagülanlar, fenitoin, siklosporin, rifampin, teofilin, terfenadin   Oral hipoglisemik ajanlar ile birlikte kullanıldığında klinik olarak önemli hipoglisemi meydana gelebilir. Flukonazol tolbutamid, gliburid ve glipizidin metabolizmasını yavaşlatabilir ve bu maddelerin plazma konsantrasyonunu artırabilir. Bu maddelerle ve diğer sülfonilüre oral hipoglisemik ajanlar ile birlikte kullanıldığında kan glukoz konsantrasyonları dikkatle izlenmeli ve gerekirse sülfonilüre dozu ayarlanmalıdır.   Kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte flukonazol alan hastalarda protrombin süresi uzayabilir. Bu nedenle kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte verildiğinde hastanın protrombin süresi izlenmelidir.   Aynı zamanda kullanılmaları durumunda flukonazolun fenitoin, siklosporin ve teofilinin zidovudin plazma konsantrasyonlarını artırdığı bildirilmiştir.   Rifampin flukonazolün metabolizmasını hızlandırdığından, klinik koşullara bağlı olarak flukonazol dozunun artırılma gereği olabilir.   Sitokrom P-450 sistemi ile metabolize olan diğer ilaçları (terfenadin, sisaprid ve astemizol gibi) flukonazol ile aynı zamanda alan hastalarda, bu ilaçların serum seviyelerinde artış beklenebilir.   Flukonazol alan sağlıklı gönüllülerde aynı zamanda tekrarlayan dozlarda hidroklorotiazid verilmesi flukonazol plazma seviyesinde artışa neden olabilir.   Terfenadin ile beraber 400 mg veya daha fazla dozlarda flukonazol kullanımı kontrendikedir. (Bkz; kontrendikasyonları). Günde 400 mg’dan az flukonazol dozları ile beraber terfenadin kullanılan hastalar dikkatlice izlenmelidir.   Flukonazol ile beraber sisaprid uygulanan hastalarda torsade de pointes’i de içeren kardiyak olaylar rapor edilmiştir.   Flukonazol ve rifabutin beraber uygulandığında, rifabutinin serum konsantrasyonlarında artışa sebep olan bir etkileşim oluştuğu rapor edilmiştir.   Flukonazol ve rifabutinin beraber uygulandığı hastalarda uveit rapor edilmiştir. Flukonazol ve rifabutini beraber kullanan hastalar dikkatlice izlenmelidir.

Kontraendikasyonlar

Flukonazol ve diğer triazol grubu ilaçlara ve içerdiği diğer maddelere aşırı duyarlığı bilinen kişilerde kullanılmaz. Günde 400 mg veya daha yüksek miktarlarda multipl doz flukonazol alan hastalarda flukonazol ile beraber kullanılan terfenadin kontrendikedir

Kullanım Şekli Ve Dozu

FUNGAN® 150 mg KAPSÜL, doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;Tinea pedis, korporis, kruris ve kandida enfeksiyonlarını içeren dermal enfeksiyonların tedavisinde 2 – 4 hafta süreyle haftada bir kez 150 mg kullanılması önerilmektedir. Tinea pedis 6 haftaya varan tedavi gerektirebilir. Onikomikoz için öerilen tedavi; enfekte olmamış tırnağın uzayıp enfekte tırnağın yerini almasına kadar haftada tek doz olarak 150 mg (1 kapsül). Kişiye veya yaşa bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle el tırnaklarının tekrar çıkması için 3-6 ay, ayak tırnakları için ise 6-12 aylık bir süre gerekmektedir. Uzun süreli kronik enfeksiyonların başarılı bir şekilde tedavisinin ardından bazen tırnakta şekil bozuklukları kalabilir

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

FUNGAN®   50 mg Kapsül, 7 kapsül FUNGAN® 100 mg Kapsül, 7 kapsül FUNGAN® 150 mg Kapsül, 1 kapsül FUNGAN® 2 mg/mL IV İnfüzyon Solüsyonu, 50 mL

Saklama Koşulları

30ºC’nin altında oda sıcaklığında saklayınız. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

2 Kapsüllük blister ambalajlarda ve prospektüsü ile birlikte

Uyarılar/Önlemler

Ağır hastalıkları olan çok az sayıda kişide, diğer ilaçlarla birlikte flukonazol da kullanıldığında ölüm dahil az sayıda ciddi hepatik toksisite bildirimleri olmuştur ve bu durumun flukonazolle ilişkisi kesinlik kazanmamıştır. Bu nedenle flukonazol tedavisi sırasında hasta, hepatik hastalık gelişimine uyan klinik semptomlar yönünden izlenmeli, gerekirse ilaç kesilmelidir.   Keza flukonazol ile tedavi sırasında çok nadir olarak toksik epidermal nekroliz, Stevens Johnson sendromu ve eksfolyatif cilt hastalıklarının geliştiği bildirilmiştir. Özellikle diğer ağır hastalıkları olan kişilerde (özellikle maliyn hastalık ya da AIDS gibi) bunlar çok ender olarak fatalite ile sonuçlanmıştır. Bu nedenle flukonazol tedavisi sırasında ciltte kızarıklık gelişen hastalar yakından izlenmeli ve eğer lezyonlarda ilerleme tespit edilir ise flukonazol tedavisi kesilmelidir.    Hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı (Hamilelik kategorisi C):Hamilelerde yapılmış yeterli çalışma olmadığından, bir tedbir olarak flukonazol tedavisinin potansiyel yararlarının fetüs üzerine olası risklerden daha önemli olduğu durumlar dışında, hamilelerde kullanımı önerilmez. Flukonazol anne sütüne geçtiğinden, emziren annelerde kullanımı önerilmez.  

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Flukonazol genellikle iyi tolere edilir, ancak bazı kişilerde bulantı, kusma, karın ağrısı, diyare, baş ağrısı görülebilir. Daha nadir olarak ciltte kızarıklık, karaciğer fonksiyon testlerinde yükselme, asteni, baş dönmesi, baş ağrısı ve renal fonksiyon testlerinde değişmeler ortaya çıkabilir. Nöbetler, nötropeni, agranülositozu içeren lökopeni, trombositopeni ve saç dökülmesi sebepsel ilişkisi kesin olmayan durumlarda ortaya çıkmıştır. Ender de olsa anafilaksi bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Akut toksisite çalışmalarının sonuçlarına dayanarak deriye aşırı dozda tek uygulama (absorbsiyona olanak veren şartların varlığında geniş bir yüzeye) veya tüp içeriğinin yanlışlıkla ağızdan alınması sonrasında akut bir entoksikasyon riski beklenmemektedir.

Endikasyonlar

Yüz bölgesindeki hafif ile orta dereceli papüler-püstüler akne tedavisi Papülopüstüler rozaseanın topikal tedavisi

Farmakodinamik Özellikler

Akne Azelaik asidin antimikrobik etkisinin ve foliküler hiperkeratoz üzerine doğrudan etkisinin akne tedavisindeki etkinliğinin temeli olduğu düşünülmektedir. Azelaik asit, in-vitro ve in-vivo, keratinositlerin proliferasyonunu inhibe eder ve aknede bozulmuş olan terminal epidermal farklılaşma sürecini normalize eder. Rozasea Azelaik asidin rozasea’da oluşan patolojik süreçte hangi mekanizma ile etkili olduğu bilinmemektedir. Birçok in vitro ve ex vivo inceleme, azelaik asidin proenflamatuvar reaktif oksijen türlerini azaltarak anti-inflamatuvar etki gösterebileceğini ortaya koymuştur.

Farmakokinetik Özellikler

Jelin lokal uygulanmasından sonra azelaik asit derinin tüm tabakalarına nüfuz eder. Penetrasyon hasarlı deride, sağlıklı deriye göre daha hızlıdır. 1 g azelaik asidin bir kez topikal uygulanmasından sonra uygulanan dozun toplam %3.6’sı perkütan olarak absorbe olmuştur. Deriden absorbe edilen azelaik asidin bir bölümü değişime uğramadan idrarla atılır. Geriye kalan bölümü, β-oksidasyon yoluyla daha kısa zincirli dikarboksilik asitlere (C7, C5) parçalanmış olarak yine idrarda bulunmuştur. Sekiz hafta süresince günde iki kez Finacea uygulanan rozasea hastalarındaki plazma kararlı azelaik asit düzeyleri, gönüllüler ve normal diyetteki akne hastalarında gözlenmiş olan aralıkta bulunmuştur. Bu da günde iki kez Finacea Jel uygulaması sonucu azelaik asidin perkütan absorbe edilen miktarının diyetten alınan ve endojenik kaynaklardan oluşan azelaik asit yükünü değiştirmediğini göstermektedir.

Farmasötik Şekli

Jel

Formülü

Etken Madde: 1 g Finacea Jel , 0.15 g (%15) azelaik asit Koruyucu madde: Benzoik asit

İlaç Etkileşmeleri

Finacea Jel’in diğer ilaçlarla etkileşimi ile ilgili çalışma yapılmamıştır. Finacea Jel’in bileşimindeki maddeler ürünün güvenilirliğini olumsuz etkileyebilecek istenmeyen herhangi bir etkileşim göstermemiştir. Kontrollü klinik çalışmaların hiçbirinde ilaca özgü etkileşim kaydedilmemiştir.

Kontraendikasyonlar

Jelin içeriğindeki maddelerden herhangi birine, özellikle propilen glikole karşı aşırı duyarlılık.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Finacea Jel sadece deri üzerine uygulanır. Finacea Jel uygulanmadan önce, deri su ile iyice temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Hafif bir cilt temizleyici madde kullanılabilir.   Finacea Jel günde 2 defa (sabah ve akşam) hastalıklı deri kısımlarına yeterli miktarda sürülür ve deriye masaj yaparak yedirilir (Yakl. 0.5 g = 2.5 cm jel, tüm yüz bölgesi için yeterlidir).   İlaç uygulanan bölge bez veya sargı ile kapatılmamalı ve jel uygulandıktan sonra eller yıkanmalıdır.   Finacea Jel’in öngörülen tedavi süresince sürekli ve düzenli uygulanması önemlidir. İritasyon durumlarında (bkz. Yan Etkiler/Advers Etkiler) her uygulamada kullanılan jel miktarı azaltılmalı veya iritasyon geçene kadar uygulama sıklığı günde bir defaya indirilmelidir. Gerekirse tedaviye geçici olarak bir kaç gün ara verilebilir.   Finacea Jel’in kullanım süresi kişiden kişiye ve hastalığın ağırlık derecesine göre değişebilir.   Akne: Genel olarak, belirgin bir iyileşme 4 hafta içinde ortaya çıkar. Optimum sonuç alınması için, klinik duruma bağlı olarak, Finacea Jel birkaç ay süre ile kullanılabilir. 1 ay sonunda iyileşme görülmemesi veya aknenin şiddetlenmesi durumunda Finacea Jel kesilmeli ve diğer tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir.   Rozasea: 4-8 haftalık tedaviden sonra belirgin bir tedavi edici etkinin başladığı gözlenmiştir. Optimum sonuç almak için Finacea Jel klinik duruma bağlı olarak birkaç ay kullanılabilir.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Saklama Koşulları

30°C altında oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

Finacea Jel 30 g’lık tüplerde

Uyarılar/Önlemler

Finacea jel sadece haricen kullanılır.   Finacea Jel, hafif iritan kütanöz ve mukokütanöz reaksiyonlara yol açabilen benzoik asit ve propilen glikol içerir. Göz, ağız ve diğer mukoz membranlar ile temastan kaçınılmalıdır ve hastalar bu konuda uyarılmalıdır. Kaza ile temas halinde göz, ağız ve/veya diğer mukoz membranlar derhal bol su ile yıkanmalıdır. Göz iritasyonu devam ederse doktora başvurulmalıdır. Finacea Jel’in her uygulanmasından sonra eller yıkanmalıdır.   Finacea Jel’in 12 yaşın altındaki pediyatrik hastalarda güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmamıştır.   Gebelik ve laktasyon   Gebelik kategorisi B’dir.   Hamilelik ile ilgili sınırlı sayıda (n=2) elde edilen verilere göre azelaik asidin hamilelik ya da fetüs/yenidoğanın sağlığı üzerine advers etkisi bulunmamaktadır. Günümüzde konu ile ilgili başka epidemiyolojik veri bulunmamaktadır. Hamile kadınlara azelaik asit reçete edilirken dikkatli olunmalıdır.   Bebekler tedavi edilen deri/meme ile temas ettirilmemelidir.   Emzirme sırasında anne sütüne geçme olasılığı bulunan azelaik asit miktarı ihmal edilebilir düzeyde olup, bebek için herhangi bir risk taşımaz.    Araç ve makine kullanımı üzerine etkisi   Bilinen bir etkisi yoktur.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Finacea %15 Jel ile 4 aya kadar tedavi edilen 269 akne hastası ve 15 haftaya kadar tedavi edilen 457 rozasea hastasının katıldığı klinik çalışmalarda tedaviye bağlı olarak sadece kütanöz advers etkiler bildirilmiştir. Olguların büyük çoğunluğunda semptomlar hafif veya orta derecededir ve kütanöz advers etkilerin sıklığı tedavi süresince kademeli olarak azalmıştır.   Finacea Jel ile ilgili istenmeyen kütanöz etkiler akne ve rozaseada benzerdir.   Sıklık Akne Rozasea Çok sık (³1/10) Yanma / batma Yanma / batma, kaşıntı Sık (³1/100, <1/10) Kaşıntı, eritem / deri iritasyonu, ciltte kuruluk, pullanma Ciltte kuruluk / pullanma, döküntü Nadir (³1/1000, <1/100) Kontakt dermatit, ciltte renk bozukluğu Kontakt dermatit, yüzde ödem BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

15 ml çözelti içeren 10 flakonluk kutularda.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

Makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılmamış olan ürünler yada atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmelikleri"ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

FERPLEX oral solüsyon 40 mg / 15 ml

İlaç Nasıl Kullanılır

15 ml’lik her bir flakon, 40 mg Fe+3 (üç değerli demir)’e eşdeğer miktarda demir proteinsüksinilat içerir.

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

Kuvvetli asitler ve alkalilerle veya indirgeyici bileşiklerle fiziksel ve kimyasal geçimsizlik görülebilir. Demir kan arama testlerini bozabilir.

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Ağızdan alınır.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

FERPLEX oral solüsyon 40 mg

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

24 ay

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

166/19

Doz Aşımı Ve Tedavisi

ITALFARMACO S.p.A.,İtalya lisansı ile, Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 34467 Maslak /Sarıyer/İstanbul

Etkin Maddeler

30°C'nin altında oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Farmakodinamik Özellikler

Çocuklarda ve yetişkinlerde, yetersiz beslenme, malabsorbsiyon, hamilelik, emzirme ve kan kayıplarından ileri gelen demir eksikliği anemilerinde koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılır. Hamileliğin ilk üç ayında demir, uygun bir diyetle yeterince sağlanabilmekte ise de, ikinci ve üçüncü trimesterde vücudun artan gereksinmeleri karşısında, demir suplemanlarına genellikle ihtiyaç vardır.

Farmakokinetik Özellikler

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Farmasötik Form

Sorbitol E420, propilen glikol, sodyum sakkarin, metil paraben sodyum E219, propil paraben sodyum E217, vişne esansı.
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window