İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması REGINON
Birim Miktarı 21
ATC Kodu G03AA10
ATC Açıklaması Gestodene ve östrojen
NFC Kodu BA
NFC Açıklaması Ağızdan Katı Kaplı Tabletler
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 13,02 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 11,62 TL (5 Şubat 2020)
Barkodu
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !

İlaç Etken Maddeleri

  • gestoden (0,075 mg)

İlaç Prospektüsü

Endikasyonlar

1-İleri derecede azalmış su alımı ya da su kaybının çok arttığı dehidratasyon durumları 2-Kusma, diyare, fistül drenajı v.b. 3- Ringer Solüsyonu ayrıca hafif alkaloz ve hipokloremi tedavisinde de kullanılabilir. 4- İrigasyon solüsyonu olarak: a-      Yara ve ameliyst bölgelerinin irigasyonunda b-      Diagnostik amaçlı artrokospik incelemelerde c-       Tedavi amaçlı devamlı ya da aralıklı irigasyonlarda -Kronik osteomyelitlerde -Kronik osteitlerde -Spetik artritlerde 5- Açık kalp ameliyatlarında ‘Priming Solüsyon’ olarak ekstrakorporal makinede kullanımı 6-SLUSH Solüsyon olarak kullanımı a-      Transplantasyonlarda b-      Açık kalp ameliyatlarında c-       Peroperatuvar bölgesel hipotermi sağlanmasında

Farmakodinamik Özellikler

Farmakolojik Özellikleri Ringer Solüsyonu, İzotonik sodyum klorür solüsyonundaki bir bölüm sodyum iyonu yerine, plazma yoğunluğuna yakın miktarlarda potasyum ve kalsiyum eklenmiş steril ve apirojen bir çözeltidir. Sodyumdan başka potasyum ve kalsiyum iyonları içeren Ringer Solüsyonu, su kayıplarının tedavisinde İzotonik Sdoyum Klorür solüsyonuna tercih edilir.

Farmasötik Şekli

Steril Apirojen Solüsyon

Formülü

Her 100 ml’lik solüsyonda, Sodyum klorür                 0,860 g Kalsiyum klorür                0,033 g Potasyum klorür              0,030 g Enjeksiyonluk su             q.s. Elektrolit yoğunlukları (mEq/l) Sodyum               147         Kalsiyum   4 Potasyum           4             Klorür   155

Kontraendikasyonlar

Addison hastalığı ( Addison’un tedavi edilmiş hastalığında ya da krizlerinde, potasyumsuz sıvılar tercih edilir). Elektrokoter kullanımının gerekli olduğu operasyonlarda, elektrolit içeren irigasyon solüsyonları kullanılmalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

1-Deri Altı ve Damar İçi Uygulamalarda: Doz: Hastanın yaşına, ağırlığına ve klinik durumuna bağlı olarak, yetişkinler için ortalama doz günde 1-3 litredir. Veriliş hızı: Gerektiğinde saatte kilo başına 30 ml’ye kadar verilebilir. Kalp hastalığı vb. durumlarda, solüsyonun verilme hızı hastanın genel durumu oranında azaltılmalıdır. 2-Artoskopik İnceleme ve Girişimlerde Doz ve Kullanış Şekli: Artoskopik incelemelerde doz uygulamanın gerektirdiği miktarlarda, değişik olabilir. 3- Göğüs Kalp Damar Cerrahisinde: Priming solüsyon olarak ve Slush solüsyon olarak hekimin arzu ettiği miktarlarda ve operasyonun gerektirdiği miktarlarda kullanılır. 4- Kesi ve Yaraların İrigasyonlarında: Kullanılacağı bölgeye doğrudan dökme şekline hekimin arzu ettiği miktarlarda kullanılır.

Ruhsat Sahibi

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ayazağa-İstanbul

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

Ruhsat Tarihi: 08.02.1991 Ruhsat Numarası: 155/8

Saklama Koşulları

25˚C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

500, 1000 ve 2000 ml’lik Medifleks torbalarda

Uyarılar/Önlemler

1-      Belirgin hipopotasemi ya da hipokalsemi durumlarında, Ringer Solüsyonu ile birlikte ayrıca eksik elektrolitleri yerine koyma solüsyonları da kullanılmalıdır. 2-      Sodyum tuzları, kalp yetmezliği, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, periferik veya pulmoner ödemde ve gebelik toksemisinde dikkatle kulalnılmalıdır. 3-      25˚C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. 4-      İrigasyon amaçlı kullanım sırasında: Uygulamalar sırasında sistemik dolaşıma geçebileceğindenkonjestif kalp yetmezliği, son dönem böbrek yetmezliği, sodyum kaynaklı ödemle seyreden klinik tablolarda ve kortikosteroid kullanan hastalara uygulamada dikakt gerekir. 5-      Solüsyon ambalajı açıldıktan sonra en kısa zamanda kulalnılmalıdır. 6-      Artan solüsyon tekrar kullanılmamalıdır.  

Üretim Yeri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ayazağa-İstanbul

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Solüsyonun kendi niteliğinden, örneğin kontamine olmasından veya uygulama tekniğinden kaynaklanan ateş, enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon gelişimi, venöz tromboz veya flebit ve ekstravazasyon görülebilir. Hipervolemi veya solüsyon içindeki iyonlardan birinin veya diğerinin fazlalığı veya eksikliğine bağlı belirtiler oluşabilir. Ringer Solüsyonunun enjeksiyonu sırasında herhangi bir yan etki oluşursa infüzyona son verilmelidir. Hasta yeniden değerlendirilip gerekiyorsa uygun terapötik girişimlerde bulunulmalıdır.   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

REMİNYL, hafif ve orta derecede Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

Endikasyonlar

Tersiyer bir alkaloid olan galantamin, seçici ve geri dönüşümlü bir asetilkolinesteraz inhibitörüdür. Galantamin reseptörün allosterik bölgesine bağlanarak, asetilkolinin nikotinik reseptörler üzerindeki intrensek etkisini arttırır. Sonuç olarak, Alzheimer tipi demansı olan hastalarda kolinerjik sistem etkinliğinin artması kognitif fonksiyonu iyileştirir.

Farmakodinamik Özellikler

Uzatılmış Salımlı Kapsül

Farmakokinetik Özellikler

REMİNYL, galantamin hidrobromite ya da bileşimindeki herhangi bir katkı maddesine bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalara verilmemelidir. Ağır derecede karaciğer yetmezliği (Child-Pugh puanı 9’un üzerinde) ve ağır derecede böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi 9ml/dk.’nın altında) olan hastalarda galantamin kullanımına ait veri olmadığından, galantamin bu hasta gruplarında kontrendikedir.

Farmasötik Şekli

25oC’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Formülü

 REMİNYL uzatılmış salımlı kapsüller 28 kapsüllük PVC-PE-PVDC/Alu blisterlerde ambalajlanmıştır.

Doz Aşımı

Aşırı doz kullanımda herhangi bir ciddi etki bildirilmemiştir. Bu gibi durumlarda kusma, bulantı, genç kızlarda vaginal kanama görülebilir. Antidotu yoktur ve tedavi semptomatik olmalıdır.

Endikasyonlar

Oral kontraseptif

Farmakodinamik Özellikler

Etinilestradiol semisentetik bir estrojendir. Gestoden yapısal olarak levonorgestrele benzeyen bir progesterondur. Gestoden az miktarda androjenik etkiye sahiptir. Oral kontraseptiflerle kombine progestojenik komponent olarak kullanılır. Estrojenler hücresel düzeyde DNA ve RNA sentezini artırır. Kombine oral kontraseptifler hipotalamustan gonadotropin salınımını azaltarak etkilerini gösterirler. Ovülasyon inhibisyonu ve servikal sekresyonda değişiklikler gibi faktörlerin etkileşimine dayanan kombine oral kontraseptiflerin etkisi gebelikten korunmanın yanı sıra doğum kontrol yöntemi seçmede yönlendirici olabilecek ek yararlar getirebilirler . Sikluslar daha düzenli , kanamalar genelde daha az ağrılı ve daha hafiftir . Kanamaların daha az olması demir yetmezliğinin daha az görülmesine neden olur .

Farmakokinetik Özellikler

Etinilestradiol ; Oral olarak alınan etinilestradiol hızla ve tamamen emilir. Biyoyararlanımı % 83 oranındadır. % 8.8’i kana , % 0.9’u uterusa , % 28.2’si adipoz dokuya ve diğer dokulara dağılır. Spesifik olarak % 95 oranında serum albumine bağlanır. SHGB serum konsantras-yonunda artışa neden olur. CYP3A4 enzimiyle karaciğerde hidroksilasyona uğrayarak metabolize olur. Metabolitleri glukuronid ve sülfat halinde idrar ve feçes ile atılır ve enterohepatik siklusa katılır.   Gestoden; Oral olarak alındığında biyoyararlanımı yüksek olup % 99 oranındadır . Maksimum serum konsantrasyonuna 1 saat sonra ulaşır . % 75-87 oranında plazma proteinlerinden globuline , % 13-24 arasında serum albümine bağlanır . Karaciğerde metabolize olur, %1’den azı değişmeden idrar ile atılır.

Farmasötik Şekli

Draje

Formülü

Her draje 0.020 mg etinilestradiol ve 0.075 mg gestoden ve tatlandırıcı olarak şeker içerir.

İlaç Etkileşmeleri

İlaç etkileşimleri seks hormonlarının klerensinde artmaya neden olacağından çekilme kanamalarına ve oral kontraseptifin başarısızlığına neden olabilir. Bu etki rifampisin, karbamazepin, primidon, barbituratlar ve hidantoinler ile gösterilmiş olup griseofulvin, topiramat, felbamat ve okskarbazepin etkileri  hakkında kuşkular vardır. Etkileşim mekanizması bu ilaçların hepatik enzimleri etkileme özelliğine bağlı gibi gözükmektedir. Maksimal enzim endüksiyonu genellikle 2-3 hafta süresince görülmezse de ilacın kesilmesini takiben en az 4 hafta boyunca yükselmiş kalabilir. Antibiotiklerin ( ampisilin , tetrasiklin) birlikte kullanımında kontraseptif başarısızlıklar bildirilmiştir. Yukarıda tanımlanan ilaçlar ile birlikte oral kontraseptif kullananların bu sürede ve ilave olarak birlikte kullanımın bırakıldığı ilk 7 gün süresinde başka koruyucu bir yöntemi de birlikte uygulaması gerekmektedir. Rifampisin kullanan kadınlar kullanım süresinde ve tedavinin kesilmesinden sonraki 28 gün boyunca ilave koruyucu bir yöntem uygulamalıdırlar. Kombine tedavi oral kontraseptif kutusundaki drajelerin bitiminden sonra devam ediyorsa ara vermeden bir sonraki kutuya devam edilmelidir . Hepatik enzimleri endükleyen ilaçlarla uzun süre tedavi gören kişilerde kontraseptif steroid dozlarının artırılması önerilir.

Kontraendikasyonlar

Oral kombine kontraseptiflerin alımında aşağıdaki belirtilen durumların  görülmesinde kullanım hemen durdurulmalıdır . Trombofilebit veya tromboembolik hastalıklar Geçmişinde derin ven trombofilebiti veya tromboembolik hastalık hikayesi olanlar Serobrovasküler veya koroner arter hastalığı olanlar Trombojenetik valvulopati ve ritm hastalıkları olanlar Damar tutulumlu diabetes mellitus Kontrol edilemeyen hipertansiyon Tanı konmamış vajinal kanamalar Karaciğer adenom veya karsinomu,  şiddetli karaciğer hastalıklarında (karaciğer fonksiyon testleri normale dönmedikçe) Gebelik varlığı veya şüphesi Bilinen veya şüpheli meme karsinomunda Endometrium karsinomu ve bilinen veya şüphelenilen estrojene bağlı neoplazide Reginon’un içerdiği diğer maddelere aşırı duyarlılığı olanlarda

Kullanım Şekli Ve Dozu

Drajeler hergün yaklaşık aynı zaman diliminde  ve paketin üzerinde işaretlenmiş yönde alınmalıdır. Drajeler birbirini izleyen 21 gün süresince her gün bir adet alınır. 7 günlük aradan sonra ikinci pakete başlanır. Draje alınmayan bu 7 günlük sürenin 2-3. günü kanama başlar ve bir sonraki pakete başlandığında kanama  kesilmemiş olabilir. Draje alımına menstrüel kanamanın ilk günü ( bir önceki ay hormonal kontraseptif kullanımı yok ise) başlanmalıdır. 2-5 . günlerde başlanabilir fakat draje alımının ilk 7 gününde  diğer kontraseptif  yöntemler uygulanmalıdır. Tek başına progestagen içeren yöntemden (implant , minipil , enjeksiyon) kombine oral kontraseptife geçişte; enjeksiyonda bir sonraki enjeksiyonun yapılması gereken gün, impantın çıkarıldığı gün ve minipilden herhangi bir günde geçiş yapılabilir. Tüm koşullarda draje alımının ilk 7 gününde  diğer kontraseptif  yöntemleri uygulanmalıdır. Başka kombine oral kontraseptif kullanımından geçişte oral kontraseptifin son drajesini izleyen gün, en geç drajesiz dönemi veya plasebo draje dönemini izleyen gün başlanmalıdır. İlk trimestr düşüğü ardından hemen başlanabilir ve ek kontraseptif yöntemlere gerek duyulmaz. İkinci trimestr düşüğü veya doğum sonrası 21-28. günlerde draje alımı başlamalıdır. Draje alımının ilk 7 günü başka kontraseptif  yöntemler uygulanmalıdır.  Kombine oral kontraseptif  kullanımına daha geç başlanıldığında geçen süre içinde cinsel ilişki olmuş ise draje alımına başlamadan önce gebelik durumu ekarte edilmeli veya ilk menstrüel kanama beklenmelidir.  

Ruhsat Sahibi

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Bağlarbaşı Gazi cad. 64-66, Üsküdar / İstanbul

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

21.05.2007 – 211/33

Saklama Koşulları

250C altındaki oda sıcaklığında , çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği  yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

REGİNON 0.020 mg / 0.075 mg Draje ; 3x 21( 63 adet) ve 21  adet draje blister ambalajda

Uyarılar/Önlemler

Kombine oral kontraseptif kullanımına başlayacak olanlarda “Kontrendikasyonlar” ve “Uyarılar önlemler “ bölümü dikkate alınarak anemnez alınıp fizik muayene yapılmalı ve bu kontrol ilaç kullanım süresinde yılda en az bir kere tekrarlanmalıdır. Periodik değerlendirme oral kombine kontraseptif kullanımında kontrendikasyonların ilk kez ortaya çıkmasında önem taşır. Kan basıncı, meme  servikal sitoloji, uygun kan testleri ile birlikte batın ve pelvik organların kontrolünü kapsayan periodik kontrolların tekrarı ve içeriği her kullanıcının durumuna  göre adapte edilmelidir. Oral kontraseptiflerin cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve HIV enfeksiyonlarına (AIDS) karşı koruyucu olmadığı hususunda uyarılmalıdır. Aşağıdaki durumlar ya da risk faktörlerinden herhangi birinin ilk olarak ortaya çıkması, artması veya tekrarlaması durumunda doktora başvurulmalı ve kullanıma doktor karar vermelidir. Yaygın epidemiyolojik çalışmalar kombine oral kontraseptif kullanımının miyokard enfarktüsü, inme, derin ven trombozu ve pulmoner emboli  gibi arterial ve venöz  tromboembolik ve trombolik hastalıklar riskinde artışa neden olduğunu göstermektedir. Miyokard enfarktüs riski 35 yaş üstü sigara içen kadınlarda , hipertansiyon , yüksek kolesterol, diabet, obezite gibi koroner arter hastalık riski taşıyanlarda daha yüksektir. Epidemiyolojik bazı çalışmalarda uzun süre kombine oral kontraseptif kullanımında servikal kanser riskinin arttığı bildirilmiştir. Ancak bu bulguların cinsel davranış ve diğer bazı faktörler ile ne kadar ilişkisi olduğu hususunda açıklık getirilmemiştir . Sarılık ve nadiren selim karaciğer tümorüne neden olabilir.  Karaciğer tümorleri karın içi kanamalara neden olabilir. Cilt sarı renk alırsa ve şiddetli karın ağrısında doktora başvurulmalıdır. Oral kontraseptif kullananlarda yapılan yaygın epidemiyolojik çalışmalarda son 10 yıl içinde uzun kullanım sonucu göğüs kanserinde risk artışı olduğu gösterilmemiştir . Birkaç araştırma göğüs kanseri riskinde artış göstermesine rağmen bu çalışmaların metodolojisi tartışılmaktadır. Oral kontraseptifler glikoz intoleransına neden olur. Nadiren retinal trombosis bildirilmiştir . Renal hastalıklarda , diabetiklerde ,  sıvı retansiyonu , depresyon ve migreni olanlarda kullanırken dikkatli olunmalıdır.  Safra kesesi hastalıklarını doza bağlı olarak arttırabilir. Hiperglisemi durumunda kombine oral kontraseptif kullanımı pankreatit riskini artırabilir. Kombine oral kontraseptif  kullanımında hipertansiyon ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda oral kontraseptif kullanımına ara verilerek hipertansiyonun kontrol altına alınması gerekir. Hipertansiyon kontrol altına alındıktan sonra kombine oral kontraseptif  kullanımına tekrar başlanabilir . İlaç alımından 3-4 saat sonra kusma olursa emilim tam gerçekleşmeyebilir ,unutulan drajeler için verilen öneriler geçerlidir.   Gebelikte kullanımı : Gebelik kategorisi X .Estrojenlerin (etinilestradiol ) gebelik boyunca kullanımı tavsiye edilmez .   Emziren annelerde kullanımı : Kombine oral kontraseptifler  süt bileşiminde değişiklik ve miktarında azalmaya neden olabileceğinden laktasyonu etkiliyebilir . Bu nedenle emziren annelerin bebeklerini sütten kesinceye kadar kombine oral kontraseptif kullanmaması önerilir.   Araç ve makine kullanmaya etkisi: Bu konuda literatür bilgisi bulunmamaktadır .

Üretim Yeri

Helm Pharmaceutical GmbH, Hamburg/Almanya lisansı ile Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Organize Sanayi Bölgesi , Çerkezköy / Tekirdağ

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Kardiyovasküler : Arterial tromboembolizm , serebral hemoraji, serebral trombosis, ödem, hipertansiyon, mesenterik trombosis, miyokardial infarktüs   Santral sinir sistemi : Depresyon, başağrısı, migren, sinirlilik, premenstrüel sendrom   Dermatolojik: Akne, eritem, aşırı kıllanma, kızarıklık, kloazma, melazma   Endokrin/metabolik : Adet kesilmesi, çekilme kanaması, göğüslerde büyüme, hassasiyet, libido değişiklikleri, menstrüel kanama hızında değişiklikler,  trigliseritlerde artma   Gastrointestinal : Karın ağrısı, iştahta değişiklik, sarılık, bulantı, kusma, vücut ağırlığında değişiklik   Genitouriner : Vaginal salgı değişiklikleri, sistite benzer sendrom, vaginal candidiasis   Okuler : Katarakt, kontakt lens’e toleranssızlık, retinal trombosis, optik nevrit   “BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ “                               
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window