İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması TADOLAK
Birim Miktarı 10
ATC Kodu M01AB08
ATC Açıklaması Etodolak
NFC Kodu BC
NFC Açıklaması Ağızdan Katı Film Kaplı Tabletler
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 5,04 TL (1 Mart 2012)
Önceki Satış Fiyatı 5,04 TL (8 Nisan 2011)
Barkodu
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !

İlaç Etken Maddeleri

  • etodolak (200 mg)

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Etodolak ile doz aşımı konusunda bir deneyim bildirilmemesine rağmen, eğer böyle bir durum söz konusu ise standart uygulamalar (gastrik lavaj, aktif kömür uygulaması, genel destekleyici tedavi vb.) tatbik edilmelidir.

Endikasyonlar

Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi, akut gut artriti, akut kas ve iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.

Farmakodinamik Özellikler

Etodolak prostaglandin biyosentezini inhibe ederek antienflamatuar ve analjezik etki gösteren bir non-steroid antienflamatuardır.

Farmakokinetik Özellikler

Ağız yolu ile alındığında mide-bağırsak kanalından hızla emilir ve bir saatte maksimum serum konsantrasyonlarına (18,6 mcg/ml) ulaşır. Yüksek oranda plazma proteinlerine bağlanır. Eliminasyon yarı ömrü 7 saattir. Karaciğerde metabolize olur, ama ilacın yaklaşık % 15’i değişmeden atılır. Atılım idrar ile olur.

Farmasötik Şekli

Film Tablet

Formülü

Her Film Tablet: 200 mg Etodolak Boyar Maddeler: Titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ihtiva eder.

İlaç Etkileşmeleri

Etodolak yüksek oranda serum proteinlerine bağlandığından aynı zamanda kullanılırsa antikoagülanlar gibi ilaçların proteinlere bağlanmasını engelleyebilir. Diğer non-steroidal ilaçlarla alındığında ülser ve hemoraji riski artar. Etodolak oral antikoagülanların ve heparinin etkilerini artırarak gastrik mukozada irritasyon ve kanamalara neden olabilir. Etodolak diüretiklerin aktivitesini azaltabilir. Sulfonamidlerin hipoglisemik etkilerini artırabilir. Lityum plazma konsantrasyonunu artırabilir. Bilirubin miktar tayini yanlış sonuçlar verebilir. (İdrarda etodolak’ın fenolik metabolitleri bulunduğu için)

Kontraendikasyonlar

Akut peptik ülseri olanlar veya peptik ülser ile ilgili geçmişi olanlarda kullanılmamalıdır. Etodolak’a karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Asetilsalisilik asit veya diğer non-steroidal antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve bu ilaçlarla tedavi sırasında astım, rinit, ürtiker gelişen hastalarda kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Yetişkinlerde : Günde 400-600 mg (2-3 tablet) iki defada veya tek bir doz halinde bir defada alınır. Günde 600 mg’ın (3 tablet) üstündeki dozlarda güvenli kullanımı tespit edilmemiştir. Yaşlılarda doz azaltılması gerekmez. Çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Tadolak Fort 400 mg 14 Film Tablet Tadolak 200 mg 20 Film Tablet  

Ruhsat Sahibi

Saba İlaç San. ve Tic. A.Ş. Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Cad. No:1 Kat:1 34303 Küçükçekmece – İstanbul  

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

14.07.1994 – 170/2

Saklama Koşulları

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında nemden koruyarak saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

Blister ambalaj içinde 10 ve 20 film tablet.

Uyarılar/Önlemler

Diğer NSAI ilaçlar gibi Tadolak platalet fonksiyonlarını azaltabilir. Özellikle antikoagülan tedavi gören hastalar gastrointestinal belirtiler yönünden takip edilmeli, kanama meydana gelmiş ise tedavi kesilmelidir. Kalp yetmezliği olanlarda, sirotik ve nefrotiklerde, diüretik alanlarda, kronik renal ve hepatik yetmezliği olanlarda ve özellikle yaşlı kişilerde tedavinin başlangıcında renal ve hepatik fonksiyonların gözlenmesi gereklidir.   GEBELİKTE / EMZİKLİLERDE KULLANIMI: Yeterli klinik çalışma olmadığından gebelikte ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.   DOKTORA DANIŞILMADAN KULLANILMAMALIDIR.

Üretim Yeri

Deva İlaç San. ve Tic. A.Ş. Organize San. Bölgesi, Atatürk. Atatürk Cad. No:32 Karaağaç – Çerkezköy / Tekirdağ  

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Etodolak ile tedavi sırasında rapor edilen yan etkiler; mide bulantısı, epigastrik ağrı, diyare, hazımsızlık, yanma, gaz, konstipasyon, kusma, ülseratif stomatit, dispepsi, gastrit, hematem, melena, rektal kanama, kolit, vaskulit, baş ağrısı, baş dönmesi, bulanık görme, pireksi, kulak çınlaması, deri döküntüsü, prurit, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk, konfüzyon, parestezi, tremor, halsizlik, sararma, dispne, ödem, palpitasyonlar, bilirubinuri, hepatik fonksiyon bozuklukları, sarılık, sık idrara çıkma, disüri, angioödem, anaflaktoid reaksiyon, ışığa hassasiyet, ürtiker ve Stevens-Johnson sendromudur. Nadiren oluşan daha ciddi yan etkiler; gastrointestinal ülserasyondur. NSAİ ilaçların çeşitli formlarda nefrotoksisiteye yol açtığı olduğu bildirilmiştir. NSAİ’lerin kullanımı interstisyel nefrit, nefrotik sendrom ve renal yetmezliğe yol açabilir. Trombositopeni, nötropeni, agranülasitoz ve anemi nadiren görülür.   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
(Visited 3 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window