İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması TALOTREN
Birim Miktarı 30
ATC Kodu R03DA05
ATC Açıklaması Aminofilin
NFC Kodu CY
NFC Açıklaması Ağızdan Katı Gecikmeli Diğer Kapsüller
Kamu Kodu A07617
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 6,34 TL (20 Mart 2016)
Önceki Satış Fiyatı 6,16 TL (20 Mart 2016)
Barkodu
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !

İlaç Etken Maddeleri

  • teofilin (350 mg)

İlaç Prospektüsü

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

30 ve 90 kapsüllük alüminyum/ alüminyum blister ambalajlarda, karton kutuda mevcuttur.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

TARGET tedavisi sonucunda sedasyon ile bağlantılı advers reaksiyonlar yaygın olarak bildirilmiştir. Sedasyon ile bağlantılı advers reaksiyonlar (sedasyon, uyku hali, hipersomni ve letarji), kontrollü klinik çalışmalardaki hastaların %2’sinin (15/771) tedaviden çekilmesine yol açmıştır. Diğer tüm SSS’yi etkileyen ilaçlarda olduğu gibi, TARGET’ın karar verme, düşünme ve motor yetilerini bozma potansiyeli bulunmaktadır. Hastalar, TARGET tedavisinin onları advers olarak etkilemediğinden kesinlikle emin olana kadar, araç dahil tehlikeli makineleri kullanmamalıdır.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

“Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”’ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

TARGET 3 mg/ 25 mg kapsül 

İlaç Nasıl Kullanılır

Her bir kapsül 3 mg olanzapin ve 25 mg fluoksetin içermektedir. 

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

Kapsül

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Bildirilmemiştir.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

Ağızdan alınır.

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

TARGET 3 mg / 25mg kapsül

Doz Aşımı Ve Tedavisi

24 ay.

Etkin Maddeler

230 / 67

Farmakodinamik Özellikler

25oC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Doz Aşımı

Semptomlar: “Yan etkiler/Advers etkiler” bölümünde anlatılan semptomlara ek olarak diürez, susama, delirium, hipertermi, taşipne, aritmi, elektrolit bozuklukları, konvülsiyonlar ve koma görülebilir.   Tedavi: Hastada konvülsiyon yoksa, gastrik lavaj endikedir. Yüksek dozda hızlı etkili laksatifleri takiben aktif karbon ve 10 g sodyum sülfat uygulanmalıdır.   Teofilin plazma düzeyi 20 µg/ml’nin altına inene kadar aktif kömür 6 saatte bir tekrarlanmalıdır.   Hasta kardiyak monitöre bağlanmalı ve aritmiler takip edilmelidir. Gerektiğinde uygun bir anti-aritmik ilaç uygulanmalıdır. Başta hipokalemi olmak üzere metabolik bozukluklar düzeltilmeli ve konvülsiyonlar bir antikonvülsan ilaç ile kontrol altına alınmalıdır.   Ağır teofilin intoksikasyonunda (örneğin plazma düzeyi 40 µg/ml’den daha yüksek) aktif kömür ile hemoperfüzyon düşünülmelidir.   Ayrıca gereken semptomatik tedavi uygulanır.

Endikasyonlar

Bronşiyal astım, kronik bronşit ve pulmoner amfizeme bağlı bronkospazmlarda endikedir.

Farmakodinamik Özellikler

Teofilin bronş düz adele spazmını çözer ve pulmoner fonksiyonu düzeltir. Oral teofilin bronşiyal astım, kronik bronşit ve amfizem gibi reversibl bronkokonstriksiyonun bulunduğu bütün kronik obstrüktif akciğer hastalıklarının idame tedavisi için uygundur.   Talotren’in özel farmasötik yapısı aktif maddenin yavaş salınımına neden olur ve iyi gastrik tolerans sağlar. Ayrıca geceleri retard etki göstererek bronşiyal astımın sabah ataklarını önler.

Farmakokinetik Özellikler

Aşağıdaki farmakokinetik değerler 350 mg Talotren kapsülün insana tek doz verilmesi ile elde edilmiştir  Absorbsiyonu: Absorbsiyon yarılanma ömrü  2.1 – 2.7 saattir. Dağılımı: Proteine bağlanması sağlıklı kişilerde  % 52 – 65, yeni doğmuşlarda  % 32 – 40 ve karaciğer hastalığı bulunanlarda  % 20 – 40’ dır. Atılımı: Eliminasyon yarılanma ömrü  10 – 27 saattir. Doruk plazma konsantrasyonuna ilaç alımından 6 – 9 saat sonra ulaşılır. Teofilin büyük ölçüde karaciğerde metabolize edilir. Eliminasyonun ana yolu böbreklerdir. Dozun % 8 kadarı değişmemiş olarak, % 40’ı dimetil ürik asid, % 36’sı 3-metil-ksantin ve % 16’sı 1-metil ürik asid olarak atılır. Teofilin’in yarılanma ömrü fazla sigara içimine bağlı olarak % 40 kadar azalabilir.

Farmasötik Şekli

Pellet kapsül

Formülü

Bir pellet kapsül 350 mg teofilin içerir. Yardımcı maddeler: Titan dioksid, Demir oksid (sarı)

İlaç Etkileşmeleri

Teofilin, diğer ksantinlerin ya da sempatomimetiklerin toksik yan etki potansiyelini artırabilir. Furosemidin etkisini artırabilir. Teofilin ile birlikte kullanıldığında, lityumun terapötik etkisi azalabilir. Birlikte allopurinol, antasidler, beta blokerler, simetidin, siproflaksasin, oral kontraseptifler, eritromi-sin, troleandomisin, ranitidin, verapamil ya da grip aşısının kullanılması teofilinin plazma düzeyini artırabilir.   Barbitüratlar, karbamazepin, fenitoin, rifampisin ve sigara kullanılması teofilinin plazma düzeyini azaltabilir.

Kontraendikasyonlar

Teofilin komponentlerinden herhangi birine veya ksantin türevlerine hipersensitivite göstermiş şahıslarda kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Talotren kapsüller uygun miktarda sıvı ile alınmalıdır. Her hasta için uygun doz kişiye göre ayarlanmalıdır. Aşağıdaki hasta grupları için şu farmasötik dozaj formları önerilmektedir.   Talotren 200 mg kapsül: 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve teofiline karşı duyarlı olduğu bilinen erişkinler.   Talotren 350 mg kapsül: 40 kg’ın üzerindeki ergen ve erişkinler. Tedavinin ilk 3 günü için 12 saat arayla bir kapsüllük başlangıç dozu önerilir.   Tedavinin 3. gününde etkinlik ve tolerans değerlendirilir. Hastanın ilaca cevabı uygunsa, aynı dozla idame tedavisine geçilir. Cevabı yeterli olmayan ve toleransı iyi olan hastalarda idame tedavisinde doz günde 3 kapsüle yükseltilebilir.   Esas olarak gece ataklarından yakınan hastalarda başlangıç tedavisi olarak 3 gün süreyle yatmadan önce tek kapsül (24 saat arayla) verilerek 3. günde etkinlik ve tolerars değerlendirilebilir.   Günlük 15 mg/kg’lık (çocuklarda 20 mg/kg), dozlar aşılacaksa, teofilin plazma düzeyinin takip edilmesi (radio-immunoassay ya da enzim immunoassay ile) önerilir. Terapötik aralık 10-20 µg/ml’dir.   Doz aşımı belirtilerinin görülmesi durumunda (Yan etkiler ve Doz aşımı bölümlerine bakınız), doz azaltılmalıdır (12 ya da 24 saat arayla daha düşük bir doz uygulanır)

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Talotren 200 mg Kapsül 200 mg, 30 pellet kapsül

Saklama Koşulları

25 ºC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

Talotren 350 mg kapsül, 30 pellet kapsül

Uyarılar/Önlemler

Altı yaşın altındaki çocuklar Talotren kapsüldeki dozlardan daha düşük dozlarda teofiline gerek duyduğundan, Talotren ile tedavi edilmemelidir.   Kalp yetmezliği, kardiyak aritmi, yeni geçirilmiş miyokard enfarktüsü, kor pulmonale, hipertiroidi, uzun süren ateş, solunum yolu enfeksiyonları (viral dahil), prostat hipertrofisi ya da peptik ülser vakalarında dikkatli kullanılmalıdır.   Karaciğer hastalığı (metabolizma yavaşlaması) ya da böbrek hastalığı (eliminasyon azalması) bulunanlarda ve yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda yüksek kan düzeylerini önlemek için doz ayarlaması yapılmalıdır.   Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı Gebelik kategorisi C’dir. Gebelikte kullanım emniyeti saptanmamıştır. Teofilinin plasentayı geçtiği bilindiğinden, Talotren gebelere mutlak gereksinim olmadıkça verilmemelidir.   Teofilin anne sütüne geçer. Emziren anneler bebekte ortaya çıkabilecek istenmeyen etkiler konusunda uyarılmalıdır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Talotren ile en sık bildirilen yan etkiler gastrointestinal irritasyon ve merkezi sinir sistemi stimülasyonudur. Bulantı, kusma, karın ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, taşikardi ya da hipotansiyon görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window