İlaç Sınıfı Beşeri İthal İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması ASACOL
Birim Miktarı 20
ATC Kodu A07EC02
ATC Açıklaması Mesalazin
NFC Kodu LA
NFC Açıklaması Rektal Sistemik Suppozituvarlar
Kamu Kodu A10168
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 120,35 TL (8 Haziran 2020)
Önceki Satış Fiyatı 120,35 TL (5 Nisan 2020)
Barkodu
Kurumun Karşıladığı 20,68 TL
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !
Bütçe Eşdeğer Kodu E355B

İlaç Etken Maddeleri

  • mesalazin (500 mg)

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Doz aşımı halinde mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Bilinci açık olan hastalarda hemen ¾ -1 L tuzlu su (bir bardak suya 1-2 yemek kaşığı tuz) içirilmeli veya yutağın arka duvarı mekanik yolla uyarılarak kusmaları sağlanmalıdır. Solunum yolları açık tutulmalıdır. Küçük çocuklara (1-6 yaş) tuzlu su yerine yaşa uygun miktarda ılık meyve suyu içirilebilir. Adepiron® tablet tedavisine son verilince etkiler kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Endikasyonlar

Şiddetli akut ve kronik ağrılar (Örneğin: romatizmal hastalıklardaki ağrılar, baş ve diş ağrıları, tümör ağrıları, yaralanmalar, postoperatif ağrılar) Mide-barsak kanalına, safra yollarına, böbrek ve alt idrar yollarına ait şiddetli akut ve kronik ağrılar, Başka önlemlerde örneğin soğuk nemli kompresle düşürülemeyen yüksek ateş, Hafif ağrılı durumlarda Adepiron® kullanılmamalıdır.

Farmakodinamik Özellikler

Metamizol, etkin bir antipiretik, analjezik, antienflamatuvar ajandır. Metamizol, pek çok durumda güçlü analjezik etki gösterir ve yalnız opiatlara cevap veren ağrı kontrolünde kullanılabilir. Ancak opiatların aksine yüksek dozlarda bile bağımlılık veya solunum depresyonu yapmaz. Metamizol büyük olasılıkla kombine bir santral ve periferik etki şekline sahiptir. Afferent lifler, omurilik ve periakuaduktal gri madde düzeyindeki santral etki mekanizmaları metamizolün analjezik etkisine katkıda bulunabilir.

Farmakokinetik Özellikler

Metamizol, oral kullanımı takiben hemen hemen tam olarak absorbe edilir. Oral kullanımdan sonra yaklaşık 1-1,5 saat içinde kanda doruk seviyelerine ulaşır. Analjezik ve antipiretik etki oral yoldan alındığında 30 dakika içinde görülür. Metamizol’ün ana metaboliti 4-metilaminoantipirin’dir. Serum ve idrarda esas olarak bu metabolit bulunur. Oral yoldan alınan Metamizol’ün yaklaşık %70’i 24 saat içinde metabolitleri şeklinde idrarla atılır.

Farmasötik Şekli

Tablet

Formülü

Metamizol sodyum 500mg

İlaç Etkileşmeleri

Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Birbirlerinin etkilerini artırabilirler. Siklosporin ile birlikte kullanıldığında, siklosporin seviyelerini düşürebilir. Bu nedenle düzenli olarak kontrol edilmesi gereklidir.

Kontraendikasyonlar

Pirazolon alerjisi veya intoleransı (örneğin metamizol, izopropilaminofenazon, propifenazon, fenazon veya fenilbutazon içeren ilaçlara aşırı duyarlılık) olan hastalarda, hepatik porfiri, doğuştan glikoz-6-fosfat-dehidrogenaz eksikliği, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında Metamizol kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde; 15 yaş üzerindeki gençler ve yetişkinlerde; Yaş grubu                               1 defalık doz                Maksimum Doz/gün Tablet sayısı                         1 veya 2 tablet                   4×2 tablete kadar Çocuklarda: 9-14 yaş arası çocuklarda günlük doz yaklaşık 30-60 mg/kg vücut ağırlığı olarak hesaplanır ve 3 veya 4’e bölünerek uygulanır. Yaş grubu                             1 defalık doz                   Maksimum Doz/gün 9-11 yaş                                   ½ tablet                             4x ½ tablet 12-14 yaş                                ½-1 tablet                            4×1 tablet Tabletler bir miktar su ile çiğnenmeden yutulmalıdır.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Adepiron® Şurup 250mg/5ml; 100ml’lik renkli cam şişelerde Adepiron® Ampul 1g/2ml; 2ml x 10 ampul Adepiron® Ampul 1g/2ml; 2ml x 100 ampul Adepiron® Ampul 2,5g/5ml; 5ml x 5 ampul

Saklama Koşulları

25°C’nin altında, oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

Adepiron® Tablet 500 mg; 20 tabletlik blister ambalajda, karton kutuda

Uyarılar/Önlemler

Metamizol kullanımına bağlı olarak nadiren aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. En önemli yan etkiler şok ve agranülositoz, lökopeni, trombositopeni gibi kan tablosu bozukluklarıdır. (Yan etkiler/advers etkiler bölümüne bakınız). Her iki reaksiyon da nadiren görülür, ancak hayatı tehdit edici olup, komplikasyonsuz uygulamadan sonra dahi ortaya çıkabilir. Uzun süreli kullanımlarda kan kontrolleri yapılmalıdır. Daha önceden kan yapımı bozulmuş olanlarda (örneğin sitostatik tedavi sonucu) Metamizol doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Bronş astması veya özellikle saman nezlesi şeklinde belirtilen eşlik ettiği kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalarda veya çeşitli ağrı ve romatizma ilaçlarına karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde astma veya şok ihtimali dikkate alınmalıdır. Bu tip hastalar böyle ilaçları kullanmadan önce doktora danışmalıdırlar. Aynı öneri az miktarda alkol aldıkları zaman aksıran, gözleri yaşaran, yüzde şiddetli kızarmadan şikayet eden veya besin maddelerine, kürklere, saç boyalarına, konservasyon maddelerine karşı deri reaksiyonları, kaşıntı, ürtiker gibi aşırı duyarlılık gösteren hastalar için de geçerlidir. Analjezik intoleransı gerçekten nadir ortaya çıkan bir hastalık tablosu olmakla birlikte parenteral uygulamada şok ihtimali enteral uygulamaya oranla daha yüksektir. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için hastanın özgeçmişi dikkatle araştırılmalıdır. Metabolitlerden birisi nedeniyle idrarda renk kızarıklığı olabilir, zararsızdır. Ağrı kesici ilaçlar doktorun önerisi olmadan uzun süre ve yüksek dozlarda alınmamalıdır. Araç ve makine kullanmaya etkisi Araç ve makine kullanma yeteneği üzerine etkisi yoktur. Gebelikte Kullanımı: Gebelik Kategorisi: C Gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk üç ayı ile son 6 haftası içinde Metamizol ancak doktorun önerisiyle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Metamizole karşı hassasiyeti olan kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. En önemli yan etki şok ve agranülositoz, trombositopeni, lökopeni gibi kan tablosu bozukluklarıdır. Bu reaksiyonlar nadiren görülür, ancak hayatı tehdit edici olup komplikasyonsuz uygulamadan sonra dahi ortaya çıkabilir. Şok tablosu, soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü şeklinde ortaya çıkabilir. Yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde basınç hissi, nabızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi (kan basıncında şiddetli düşme) olabilir. Bu belirtiler ilaç alındıktan hemen sonra veya sonraki bir saat içinde ortaya çıkabilir. Belirtilerin bir ya da bir kaçı fark edildiğinde derhal doktora başvurulmalıdır. Doktor gelinceye kadar hasta başı aşağıya gelecek şekilde yatırılmalı ve solunum yolu açık tutulmalıdır. Agranülositoz, yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, ağız-burun-boğaz ve genital veya anal bölgelerde enflamatuar lezyonlar gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Bu nedenle genel durumda beklenmedik bir değişiklik olursa, özellikle ağız, burun, boğazda ağrılı mukoza değişiklikleri görülür veya ateş düşmez aksine yükselirse laboratuar sonuçları beklenmeden Adepiron® kullanımına derhal son verilmelidir. Trombositopeni kendini kanama eğiliminde artış ve/veya deri ve mukozalarda peteşi şeklinde kanamalarda belli eder. Nadir olgularda, özellikle anamnezinde böbrek hastalığı olanlarda veya doz aşımında, idrar yapımının azalması (oligüri), tamamen durması (anüri) ve protein itrahında artış (proteinüri), böbrek doksunda iltihap (enterstisyel nefrit) gibi geçici böbrek bozuklukları gözlenmiştir. Diğer istenmeyen etkiler; konjunktivada, burun ve boğaz mukozalarında, deride ürtiker şeklinde döküntüler, çok nadir vakalarda ise şiddetli bazen hayatı tehdit edici mukozaların da tutulduğu büllöz deri reaksiyonları gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarıdır. (Stevens-Johnson sendromu veya Lyells sendromu). Bu tür deri reaksiyonları görüldüğünde ilaç derhal kesilmeli ve bir doktora başvurulmalıdır. Astma öyküsü olan hastalar, astma atağına karşı dikkatle takip edilmelidir. Uzun süreli kullanımda sıklıkla kan kontrolleri yapılmalıdır. BEKLENMEYER BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Yüksek dozda alındığında baş dönmesi, baş ağrısı, kulak çınlaması, terleme, bulantı, kusma, konfüzyon, metabolik asidoz, hiperventilasyon, hipertermi, hipoglisemi ve dehidratasyon gibi belirtiler görülebilir. Belirtilere uygun tedavi uygulanmalıdır. Çok yüksek dozlarda, merkezi sinir sistemi depresyonuna bağlı olarak koma, kardiyovasküler kollaps ve solunum yetmezliği görülebilir. Akut aşırı doz alımında midenin derhal boşaltılması gerekebilir. Bu amaçla alımından sonra 1 saat içinde hasta ya kusturulmalı, ya da mide lavajı yapılmalıdır. Şiddetli zehirlenmelerde (plazma salisilat düzeyleri erişkinlerde 500 mcg/ml’nin, çocuklarda 300 mcg/ml’nin üzerinde) zorlu alkali diürez sağlanmalıdır. Bu durumlarda plazma elektrolitleri (özellikle potasyum) ve asit-baz dengesi yakından izlenmelidir. Hemodiyaliz ya da peritoneal diyaliz uygulaması gerekebilir.

Endikasyonlar

ASİNPİRİNE Tablet, doktor tavsiyesi ile antitrombotik olarak non-stabil anjina pektoris ve risk altındaki (hipertansif, hiperlipidemik, diabetik veya sigara tiryakileri) hastalarda koroner trombozun önlenmesinde; miyokard reinfarktüs profilaksisinde; kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner by-pass ve arteriyovenöz şantlarda post-operatif tromboz ve embolizmin önlenmesinde; geçici iskemik ataklarda ve stroke (inme) profilaksisinde endikedir.

Farmakodinamik Özellikler

Asetilsalisilik asit analjezik, antipiretik, antienflamatuar ve antiromatizmal etkilere sahip bir maddedir. Bu etkilerin yanında trombosit agregasyonunu engelleyici özelliği de vardır.Trombositler ve damar endotel hücreleri arasındaki etkileşimin düzenlenmesinde önemli mekanizmalardan biri prostaglandinler (PG) arasındaki dinamik dengedir. Trombositlerde sentezlenen tromboksan A2 (TXA2) agregasyon ve vazokonstrüksiyon yönünde etki ederken, vasküler endotelyumda üretilen prostasiklin (PGI2) antiagregan ve vazodilatör olarak görev yapar. Vasküler endotelyum hasarlandığında, örneğin aterosklerotik hadiselerde, PGI2 sentezi aksamakta ve TXA2 fazlalığı belirmektedir.   Asetilsalisilik asit prostaglandin sentezi için gerekli olan siklooksijenazı dönüşümsüz olarak inhibe eder. Trombositler, bu enzimi tekrar sentez edememeleri nedeniyle, ömürlerinin geri kalan kısmında (7-10 gün) TXA2 sentezleyemezler ve agregasyon özelliklerini kaybederler. Trombositlerin aksine, endotel hücrelerinde asetillenmiş siklooksijenaz derhal yenilenir ve PGI2 sentezi devam eder.   Tüm salisilatlar gibi asetilsalisilik asit de periferik damarlarda dilatasyon oluşturarak ısı fazlasının bu yolla giderilmesi sonucu yükselmiş olan vücut sıcaklığını düşürür. Antienflamatuvar ve analjezik etkileri ise prostaglandin sentetaz enzim kompleksinin inhibisyonu sonucu ortaya çıkar. Asetilsalisilik asit, diğer salisilatlardan prostaglandin sentezini daha güçlü ve trombosit agregasyonunu irreversibl olarak inhibe etmesiyle ayrılır. Bu özelliği bileşiminde bulunan asetil grubundan kaynaklanır.

Farmakokinetik Özellikler

Absorbsiyon: Oral yolla alımından sonra dozun tamama yakın bir kısmı mide ve barsakta hızla absorbe edilir. %50 ila %70’i sistemik dolaşıma karışır. Plazmada asetisalisilik asidin yarılanma ömrü 15-20 dakikadır. Serum doruk zamanı yaklaşık 1-2 saattir.   Dağılım: Farmakolojik açıdan aktif asetilsalisilik asit ve salisilatlar plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanırlar. Keza dokulara ve birçok vücut sıvısına yaygın olarak dağılırlar. Salisilatlar anne sütüne geçtiği gibi plasentadan da geçebilmektedirler.   Metabolizma: Asetilsalisilik asitin küçük bir kısmı absorpsiyon sırasında, fakat tamamı absorpsiyondan sonra gastrointestinal mukoza, alyuvarlar, eklem sıvısı ve kanda hidroliz yolu ile salisilata dönüşür. Plazmada asetilsalisilik asidin yarılanma ömrü 15-20 dakikadır. Gerek asetilsalisilik asit, gerekse salisilatlar farmakolojik olarak aktiftir ve plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanırlar.   Eliminasyon: Serum salisilat yarı ömrü 2-3 saat kadardır. Salisilatlar daha çok hepatik metabolizma ile elimine edilirler. İdrar pH’sına bağlı olarak bir kısmı idrarla değişmeden atılır. Salisilatlar hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilirler.

Farmasötik Şekli

TABLET

Formülü

Her bir tablet 100 mg asetilsalisilik asit içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Kortikosteroidlerle birlikte kullanımı, salisilat klerensinin artmasına ve bunun sonucu plazma düzeylerinin düşmesine neden olur. Salisilatlarla birlikte alkol kullanımı, gastrointestinal ülserasyon riskini artırır. ACE inhibitörleri ile birlikte kullanımı, salisilatların prostaglandin sentezini inhibe edici etkileri nedeniyle antihipertansif etkide azalmaya neden olabilir. Salisilatlar, oral antikoagülanların etkilerinin artmasına, nonsteroidal antienflamatuar ilaçların ise etkilerinin azalmasına neden olurlar. Salisilatlar, spirolakton benzeri diüretiklerin ve ürikozürik ilaçların etkisini inhibe edebilirler. Metotreksat ve furosemid ile birlikte kullanımı sonucu, ilacın serum düzeylerinde ve dolayısıyle toksisitesinde artış meydana gelebilir. Diyabetli hastalarda kullanıldığında, insülin veya oral antidiyabetiklerin (örn. sulfonilüre) dozunun ayarlanması gerekebilir. Gıda ve bitkisel ilaç etkileşmeleri: Gıdalar oral absorbsiyon oranını azaltabilir ancak oral absorbsiyon süresini etkilemez. İlave antiplatelet aktivitelerinden dolayı, kedi pençesi, dong quai, evening primrose, yaz papatyası, sarımsak, zencefil, gingko, kızıl yonca, at kestanesi, yeşil çay ve ginseng ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Kontraendikasyonlar

ASİNPİRİNE Tablet, salisilatlara ya da nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı hassasiyet gösterenlerde, kanama eğiliminin arttığı durumlarda, gebeliğin son üç ayında, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, hemofili hastalarında, kanama ihtimali olan peptik ülseri olanlarda, gastrointestinal kanama geçirenlerde, doğuştan veya sonradan kazanılmış kanama bozukluğu olanlarda, astım, rinit, nazal polip belirtileri görülenlerde kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, Antitrombotik olarak, hekim tavsiyesine göre günde 1 defa 1 tablet kullanılır. Ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak genel doz uygulaması, 1-2 yaş grubu için ½ tablet, 2-3 yaş grubu için 1 tablet, 4-6 yaş için 2 tablet ve daha büyük çocuklar için 3 tablettir. Bu dozlar gerektiğinde her 4 saatte bir tekrarlanabilir. Çocukların romatizmal hastalıkları sırasında bölünmüş dozlar halinde günlük 60 – 90 mg/kg dozda kullanılabilir. Akut durumlarda başlangıç dozu günlük 125 mg/kg’a kadar çıkartılabilir. Tercihen yemeklerden sonra yarım bardak su ile alınır.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Saklama Koşulları

25°C’nin altında oda sıcaklığında saklayınız. Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

100 tabletlik çocuklar için özel kapaklı plastik şişelerde.

Uyarılar/Önlemler

Su çiçeği, grip gibi viral enfeksiyonlarda, yüksek ateşte, Reye Sendromu konusunda doktora danışmadan çocuk ve gençlerde kullanılmamalıdır.   Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (özellikle çocuklarda) ve dehidrate durumundaki hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.   Astım ve nazal polip hastalarında asetilsalisilik asit duyarlılığında artış görülebilir.   Asetilsalisilik asit tabletleri doktor tarafından aksi belirtilmedikçe ağrı kesici olarak yetişkinlerde 10 günden fazla ve çocuklarda 5 günden fazla kullanılmamalıdır. Keza ateş düşürücü olarak 3 günden fazla alınmamalıdır. İlaç alınmasına rağmen eğer ağrı veya ateş devam eder veya artarsa ve eğer ilave yeni sendromlar ortaya çıkarsa, başka ciddi bir rahatsızlığın belirtileri olabileceğinden doktora danışılmalıdır.   Diğer ilaçlarla birlikte kullanımında ilaç etkileşimleri göz önüne alınmalıdır.   Hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı: (Hamilelik kategorisi:D) Doktor tarafından aksi belirtilmedikçe hamilelikte ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Merkezi sinir sistemi: Halsizlik, uykusuzluk, sinirlilik, ajitasyon, konfüzyon, baş dönmesi, baş ağrısı, letarji, serebral ödem, hipertermi, koma Kardiyovasküler: Hipotansiyon, taşikardi, ritim bozukluğu, ödem Dermatolojik: Cilt döküntüsü, anjiyoödem, ürtiker Endokrin ve metabolizma: Asidoz, hiperkalemi, dehidrasyon, hipoglisemi (çocuklarda), hiperglisemi Gastrointestinal: Bulantı, kusma, dispepsi, epigastrik rahatsızlık, pirozis, mide ağrıları, gastrointestinal ülserleşme, gastrik erozyon, gastrik eritem, duodenal ülser Hematolojik: Anemi, yaygın intravasküler koagülasyon, protrombin zamanında uzama, koagülopati, trombositopeni, hemolitik anemi, kanama, demir yetersizliği Hepatik: Hepatotoksisite, transaminazlarıın artması, hepatit (geri dönüşebilen) Nöromüsküler ve iskelet: Rabdomiyoliz, yorgunluk, asetabular kemik destrüksiyonu (OA) Kulakla ilgili: İşitme kaybı, kulak çınlaması Renal: İnterstisyel sistit, papiller nekroz, proteinüri, renal yetersizlik (rabdomiyoliz, BUN seviyelerinde artış, serum kreatininde artış Solunum sistemi: Astım, bronkospazm, dispne, laringeal ödem, hiperpne, hızlı solunum, solunum alkalozu, kardiyojenik olmayan pulmoner ödem. Çeşitli: Anafilaksi, uzamış gebelik ve doğum, ölü doğum, düşük doğum ağırlığı, peripartum kanaması, Reye sendromu   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Diürezi sağlamak için elektrolitlerin intravenöz transfüzyonu yapılır. Spesifik bir antidotu yoktur.

Endikasyonlar

Hafif ve orta şiddetli proktitis ve proktosigmoiditis’in tedavisinde kullanılır. Rektosigmoid kolon veya rektumu etkileyen şiddetli ülseratif kolitlerde oral tedaviye yardımcı olarak kullanılır.

Farmakodinamik Özellikler

Asacol 500 mg supozituvar, antienflamatuvar etkinliğe sahip Mesalazin (5-Aminosalisilik asit) içermektedir. Mesalazin, tedavi sırasında kalın bağırsaklarda ulaştığı konsantrasyon ile polimorfonükleer lökositlerin migrasyonunu ve hücrelerin lipooksijenizasyonunu önler. İnce bağırsak duvarında bulunan makrofajlardaki proinflamatuar lökotrienlerin (LTB4 ve 5-HETE) üretimini inhibe eder.

Farmakokinetik Özellikler

Mesalazin’in sadece bir kısmı emilime uğradığından etkisinin sistemik olmaktan çok lokal olduğu kabul edilmektedir. Mesalazin gastrointestinal sistem mukozasında emilim sırasında ve ayrıca karaciğerde asetilasyona uğrar. Asetillenmiş metabolit başlıca idrarla atılmaktadır. Mesalazin’in 1 saat civarında kısa bir yarılanma ömrü olduğu ve plazma proteinlerine düşük oranda bağlandığı (% 40 civarında) bildirilmiştir. Asetillenmiş metabolitinin çok daha uzun yarılanma ömrü olduğu (5-10 saat) ve plazma proteinlerine çok daha yüksek oranda bağlandığı (% 80 civarında) bildirilmiştir. Mesalazin’in plasentadan geçişi ihmal edilebilir düzeydedir.

Farmasötik Şekli

SUPOZİTUVAR

Formülü

Bir supozituvar ; 500 mg Mesalazin (5-aminosalisilik asit) içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Tiyopurin metiltransferaz’ın inhibisyonu ile antineoplastiklerin etkisini etkileyebilir.

Kontraendikasyonlar

Salisilatlara karşı hassasiyeti bilinen kişilerde ve ciddi böbrek fonksiyonu bozukluğu olan (GFR < 20 ml / dakika ) hastalarda kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde, ambalajında, 25oC’nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan korunarak saklanmalıdır.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

ASACOL™ 500 mg Supozituvar, 20 supozituvar içeren ambalajlarda, karton kutuda
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window