İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması FESTAL
Birim Miktarı 50
ATC Kodu A09AA02
ATC Açıklaması Mültienzimler (lipaz, proteaz vb.)
NFC Kodu BD
NFC Açıklaması Ağızdan Katı Enterik Kaplı Tabletler
Kamu Kodu A03013
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 11,35 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 10,13 TL (18 Şubat 2019)
Barkodu
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !

İlaç Etken Maddeleri

  • lipaz

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Endikasyonlar

Ağır, özellikle yağlı ve alışılmamış yiyeceklerin yenilmesi veya fazla miktarda besin alınması veya yiyeceklerin yeterince çiğnenmeden yutulmasına bağlı gastrik basınç, dolgunluk hissi, gaz gibi sindirim şikayetleri. Pankreas fonksiyon bozukluğundan ileri gelen sindirim bozuklukları.

Farmakodinamik Özellikler

Festal N, yüksek konsantrasyonda sindirim enzimlerini içerir. Drajeler, ancak incebarsakta açılan özel bir koruyucu tabaka ile kaplanmış olduğundan midenin asidi enzimleri vaktinden önce parçalayamaz. Festal N, besinlerin çabuk ve tam bir şekilde sindirilmesini sağlar.

Farmakokinetik Özellikler

Farmasötik Şekli

Enterik draje

Formülü

Bir enterik draje min. 6000 FİP ünitesi lipaz, min. 4500 FİP ünitesi amilaz, min. 300 FİP ünitesi proteaz’a eşdeğerde pankreatin spesial, tatlandırıcı şeker ve boyar madde titanyum dioksit (E 171) içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Kontraendikasyonlar

Hayvan pankreatik enzimlerine aşırı duyarlık.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Hekimin başka bir önerisi yoksa 2-3 enterik draje yemeklerden yarım saat önce veya yemek esnasında çiğnenmeden biraz sıvı yardımıyla yutulur. Gerektiğinde bu dozlar yükseltilebilir.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Saklama Koşulları

Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

Festal N: 20 enterik draje içeren bilister ambalajlarda.

Uyarılar/Önlemler

Şikayetler devam eder veya kötüleşir, ilave semptomlar oluşur veya uzun bir süre ilaç nispeten daha sık alınırsa, doktora danışılması gerekir. Akut pankreatit ataklarında veya kronik pankreatit akut alevlenmelerinde Festal N kullanılmamalıdır. İyileşme döneminde, diyetin yeniden düzenlenmesi sırasında, eğer doktor uygun görüyorsa kullanılabilir. Gebelik ve laktasyon: Gebelerde ve emziren kadınlarda kullanılması gerektiğinde sağlayacağı yarar/zarar ilişkisi gözönüne alınarak Festal N kullanılabilir.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Deride kızarma, aksırma veya göz yaşarması gibi aşırı duyarlık reaksiyonları görülebilir. Özellikle yüksek doz kullananlarda, ishal, bulantı, bazen kolik şeklinde olabilen karın ağrısı görülebilir. Nadir vak’alarda anüs etrafında irritasyon bildirilmiştir. Çok yüksek dozların gerekli olduğu durumlarda (örneğin mukovisidozis vak’aları) ürik asid seviyelerinde artma görülebilir. Mukovisidozisli çocuklarda, özellikle pankreatik enzimlerin yüksek dozları ile tedavi ediliyorlar ise izole vakalarda bazı intestinal bölgelerde daralma (ileoçekal bölge, çıkan kolon) bildirilmiştir. Eğer advers etkiler listesinde bulunan veya bunların dışında herhangi bir istenmeyen etki veya beklenmedik değişiklikler görürseniz lütfen doktorunuza başvurunuz. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window