İlaç Sınıfı Beşeri İthal İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması LH-RH
Birim Miktarı 1
ATC Kodu V04CM01
ATC Açıklaması Gonadorelin
NFC Kodu MC
NFC Açıklaması Parenteral IV Ampüller
Kamu Kodu A04607
Orijinal / Jenerik Türü Orjinal
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 141,4 TL (17 Haziran 2020)
Önceki Satış Fiyatı 126,23 TL (2 Mart 2020)
Barkodu
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !
Bütçe Eşdeğer Kodu NULL

İlaç Etken Maddeleri

  • gonadorelin asetat (0,1 mg)

İlaç Prospektüsü

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

50 film kaplı tablet içeren PVC/Al blister

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkisine yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Bu nedenle, kişiden kişiye değişen hassasiyete bağlı olarak tedavinin başlangıcında veya doz artışlarında, uyuklama hali veya diğer santral sinir sistemi ile ilişkili semptomlar görülebilir. Bundan dolayı bu tür görevleri yapacak kişilerin, araç sürücülerinin ve makina operatörlerinin dikkatli olması önerilir. Bu tür aktiviteleri gerçekleştirilecek hastaların becerilerinin etkilenmediği saptanıncaya dek araç veya makine kullanması önerilmemektedir.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

Her bir film tablet 250 mg Levetirasetam içerir.

İlaç Nasıl Kullanılır

Bilinen herhangi bir geçimsizliği bulunmamaktadır.

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

Levetirasetam, diğer pirolidon türevleri veya içindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Ağızdan alınır.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

LEVESTO 250 mg film kaplı tablet

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

22/11/2011

Doz Aşımı Ve Tedavisi

24 ay

Etkin Maddeler

237/28

Farmakodinamik Özellikler

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve ambalajında saklanır.

Farmakokinetik Özellikler

Mısır nişastası, povidon, talk, silika (kolloidal susuz), magnezyum stearat, polivinil alkol – hidrolize, titanyum dioksit, makrogol/PEG 3350, indigo karmin (%3-5)

Doz Aşımı

Aşırı dozaj durumunda; endojen orijinli hipermetabolik tabloya benzer semptomların tümü görülür. Bu durumda doz azaltılmalı ya da tedaviye bir süre ara verilmelidir. Akut aşırı dozaj durumlarında; midenin boşaltılması, oksijen verilmesi, kardiyak glikozidlerin uygulanması, propranolol kullanılması gibi yöntemler uygulanmalıdır.

Endikasyonlar

Basit (eutiroid) guatr ve her türlü etiyolojiye sahip hipotiroidizm (miksedem, kretinizm ve her yaştakı hastalarda görülen basit hipotiroidizm) tedavisinde; (subakut tiroiditin iyileşme evresinde görülen geçici hipotiroidizm hariç), Hipofizer TSH supresyonu amacıyla, Primer atrofi ve tiroid bezinin kısmen ya da bütünüyle eksik olduğu durumlarda, Tiroid supresyon testinde diagnostik amaçla, Posoperatuar tekrarlamayı önlemek amacıyla, Fonksiyonel yetmezliğe bağlı primer hipotiroidizmde, Tiroiditte, Sekonder veya tersiyer hipotiroidizmde kullanılır.

Farmakodinamik Özellikler

Levotiron içinde bulunan Levotiroksin, normal tiroid bezi tarafından salgılanan hormonun aynıdır. Oral olarak alınmasından sonra gastrointestinal kanaldan kolayca emilir. Emilim sonucunda Levotiron Tablet’in sağladığı L-tiroksin hormonunun, endojen hormondan farkı yoktur. Her iki hormon da aynı serum proteinlerine bağlanır. Levotiron içinde bulunan Levotiroksin, triiodotironin için bir ön madde oluşturur, dolayısıyla ilacın alınması normal triiodotironin düzeylerini de sağlayacaktır.

Farmakokinetik Özellikler

Levotiron içinde bulunan Levotiroksin, normal tiroid bezi tarafından salgılanan hormonun aynıdır. Oral olarak alınmasından sonra gastrointestinal kanaldan kolayca emilir. Emilim sonucunda Levotiron Tablet’in sağladığı L-tiroksin hormonunun, endojen hormondan farkı yoktur. Her iki hormon da aynı serum proteinlerine bağlanır. Levotiron içinde bulunan Levotiroksin, triiodotironin için bir ön madde oluşturur, dolayısıyla ilacın alınması normal triiodotironin düzeylerini de sağlayacaktır.

Farmasötik Şekli

Tablet

Formülü

Bir Tablet; 0.1 mg Levotiroksin Sodyum (etken madde) içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Antikoagülanlarla birlikte verildiğinde bu ilaçların etkisini artırabileceği için doz yeniden ayarlanmalı ve koagülasyon testleri yapılmalıdır. İnsülin kullanan diyabetlilerde tiroid hormon preparatları insüline ihtiyacı artırabilir. Bu gibi hastalarda idrarda glikoz testleri yapılmalıdır.

Kontraendikasyonlar

Tiroid hormon preparatları, genel olarak tanısı konmuş ancak tedavi edilmemiş adrenal korteks yetersizliğinde (ki bu durumda önce bu yetersizliğin tedavisi yapılır, kısa bir süre sonra T4 tedavisi eklenir), tedavi edilmemiş tirotoksikozda ve bileşimindekilerden herhangi birine karşı oluşmuş aşırı duyarlılık hallerinde kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Basit Guatr, tiroidit ve post-operatif tekrarı önleme tedavisi: Günde 1 tablet ile başlanır ve doz günde 2 tablete kadar artırılabilir. Ender olarak, hekim tavsiyesi ile daha yüksek dozlar uygulanabilir.   Hipotiroidizm: Günlük ilaç gereksinim miktarı hastadan hastaya değişebilir. Genelde, / tablet ile başlamalı ve her 2/3 haftada bir, 1A tablet artırılmalıdır. Uzun süreli miksedem (özellikle de kardiyovasküler bozukluklar söz konusu ise) durumlarında doz, dikkatle ayarlanmalıdır. Böyle durumlarda; 1 tablet ile başlamalı ve günlük maksimum doz 100-200 mcg Tiroksin (T4) olacak şekilde düzenlenmelidir. Tedavinin ilk dört haftası sonunda; klinik ve laboratuar tetkiklerine göre; preparatın dozu yeniden ayarlanmalıdır. Miksedem koması: Ani müdahale gerektiren bu durumda ilk seçenek İ.V. tedavidir. Klinik tablo stabilize edilince oral tedaviye geçilebilir.   Tiroidin Supresyonu Tedavisi: Tiroid hormonunun fizyolojik olarak üretilenden daha fazla alınması; endojen hormon üretimini bastırır. Bu nedenle de eksojen tiroid hormonu, bazen

Ruhsat Sahibi

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Hadımköy – İSTANBUL Reçete ile satılır.

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

RUHSAT TARİHİ: 27.9.1972 RUHSAT NO.: 111/40

Saklama Koşulları

30°C’nin altında, oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

100 tabletlik blister ambalajlarda.

Uyarılar/Önlemler

Tiroid hormonu aktivitesine sahip ilaçlar; yalnız başlarına ya da diğer ilaçlarla kombine olarak obesite tedavisinde kullanılmıştır. Bu nedenle, tiroid hormonları yüksek dozlarda kullanıldığında (özellikle sempatomimetik aminlerle birlikte) toksisite belirtileri sergiler. Miksedem tedavisinde, ilave olarak glukokortikoidler kullanılabilir. Özellikle koroner arterlerle ilişkin kardiyovasküler sistem rahatsızlıklarında kullanırken dikkatli olunmalıdır. Angina pektoris ve gizli kardiyak hastalık olarak bilinen rahatsızlıklarda tedaviye 25-50 mcg Levotiroksin (T4) ile başlanmalıdır. Kardiyovasküler hastalığı bulunanlarda, tiroid hormon dozajı azaltılmalıdır. Tiroid hormonu ile idame tedavisi (geçici hipotiroidizm dışında) ömür boyu sürecektir. Tiroid hormonu toksisitesine ilişkin herhangi bir belirti görüldüğünde (göğüs ağrısı, hızlı nabız, aşırı terleme, sinirlilik) derhal hekime başvurulmalıdır. Tiroid hormonu alan kişilerde periyodik olarak tiroid durumu kontrol edilmelidir. Normal tiroid bezi fonksiyonu bulunmadığı için tiroid hormonu ile idame tedavisi gören hastalar, aynı zamanda östrojen veya oral kontraseptif kullanıyorlarsa tiroid hormonu dozajının yeniden ayarlanarak arttırılması gerekebilir. Tiroid hormonu; androjenler, kortikosteroidler, östrojenler, östrojen içeren kontraseptifler, iyod içeren bileşikler ve salisilatlı bileşiklere ilişkin laboratuar testlerini etkileyebilir. Konjenital olarak hipotiroidizimli çocuklarda derhal tedaviye başlanmalı ve aralıksız devam edilmelidir. 3 yaşında ilaç 2-8 hafta kesilerek durum yeniden değerlendirilmeli ve gerekirse ilaca yeniden başlayıp uzun süre devam edilmelidir. Emziklilerde: Emzikli annelerde dikkatle kullanılmalıdır. Çocuklarda: Tiroid hormonu ile tedavinin ilk aylarında, çocuklarda saç dökülmesi görülebilirse de bu durum geçicidir.

Üretim Yeri

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Hadımköy – İSTANBUL Reçete ile satılır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Ender olarak önemli olmayan şiddette alerjik belirtiler ve doza bağlı hipertiroidi belirtileri (tirotoksikozis factitia) görülebilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Gonadorelin yüksek dozda iyi tolere edilir. Doz aşımından sonraki intoksikasyonu bilinmemektedir. Gonadorelin hızla vücuttan dışarı atılabildiğinden doz aşımı durumunda alınması gereken önlemlere gerek yoktur.

Endikasyonlar

Hipotalamus, hipofiz ve gonad disfonksiyonlarının teşhisi: Gonadorelin, hipofiz bezinde gonadotropin serbestleşmesini stimüle eder. Uzun bir süre devam eden hipofiz bezi inovülasyonunda gonadotropin salgısını uyarmak için dozun artırılması ya da ilaç uygulanımını tekrarlamak gerekebilir (enjeksiyonların tekrarlanması ya da pulsatil tedavi).   Tek doz uygulanımı: Periferden kaynaklanan gonad disfonksiyonları ve merkezi sinir sisteminin neden olduğu disfonksiyonları (hipolatamik veya hipolizer yetersizlik) birbirinden ayırmak için uygulanır.   Doz artışı ve uygulamanın tekrarlanması: Hipofiz ve hipotalamustan kaynaklanan disfonksiyonları birbirinden ayırmak için (Endojen gonadorelin yetersizliğine veya yokluğuna bağlı, sırasıyla primer veya sekonder “hipotalamik” amenore ve hipogonadotropik hipogonadism).   Tümör durumunda (örn. Kraniofarinjioma, hipofiz adenomu) yukarıdaki ölçümler, hipotalamus ve hipofiz bezi disfonksiyonlarının teşhisi ve ileri kontrolleri için yapılır.

Farmakodinamik Özellikler

Gonadorelin, yapısal olarak hipotalamik gonadotropini serbestleştiren hormona eştir (gonadorelin GnRH). Gonadorelin fizyolojik ve terapötik olarak hipofiz bezinde LH ve FSH gonadotropinlerin olgunlaşmasını ve ovülasyonu, erkekte testosteron salgısını ve spermatojenezi uyarır. Fizyolojik koşullarda, gonadorelin 60 – 120 dakikalık aralıklarla, birer dakikalık kısa süreler içinde salgılanır.

Farmakokinetik Özellikler

Emilim ve Dağılım:   Gonadorelin gastrointestinal yoldan az miktarda emilir. Proteinlere bağlanma % 15’ den azdır.   Metabolizma ve Atılım:   Gonadorelin plazmada hidrolize olur ve inaktif metabolitler olarak idrarla atılır. Deaktivasyon, karaciğer, ön hipofiz ve diğer organ dokularındaki eksopeptidazlar ve endopeptidazlar tarafından gerçekleştirilir. En önemli inaktivasyon organları karaciğer ve böbrektir. Karaciğer bozuklukları veya böbrek yetmezliği durumunda, eliminasyon yavaşlar ve gonadorelinden kaynaklanan gonadotropin salımı artar.   Gonadorelin karaciğer ve böbreklerde metabolize olur. Bozulmamış metabolitler böbreklerden elimine edilir, safra eliminasyonu düşüktür. i.v. enjeksiyondan sonraki eliminasyonu 10 dakikadan daha azdır. Gonadorelinin böbrekten atılımı, oligopeptidlerin idrarda tespit edilebilmesine yol açar. Gonadorelinin bozulmamış yapısı biyolojik aktivite için gereklidir, terapötik dozla oluşan tüm metabolitler biyolojik olarak etkisizdir.

Farmasötik Şekli

0.1 mg/ml Enjeksiyon Çözeltisi

Formülü

1 ml çözelti içeren bir ampulde: 0.091 mg gonadoreline eşdeğer miktarda 0.1 mg gonadorelin asetat. Enjeksiyonluk su           : 1 ml Glasiyal asetik asit        : 0.00006 ml Mannitol                     : 50 mg

İlaç Etkileşmeleri

Androjen, östrojen, gestajen ve glukokortikoid gibi hipofizin gonadotropin sekresyonunu etkileyen ilaçlar kullanılırsa test sonuçları değişebilir. Bundan başka gonadotropin düzeyi, spirono-lakton tedavisiyle beraber geçici olarak artabilir, levadopa ile az miktarda artabilir ya da sırasıyla dijoksin ve oral kontraseptiflerle beraber kullanıldığında azalabilir.   Prolaktin artırıcı ajanlarla (fenilalanin, met-oktopamide benzer dopamin antagonistleri), birlikte tedavi, gonadorelin reaksiyonunu bozabilir.

Kontraendikasyonlar

LH-RH Ferring, gonadorelin ve mannitole karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Gonadorelin, gebelik ve laktasyonda kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Teşhis için, intravenöz yoldan tek doz olarak 25 µg veya 100 µg zerkedilir. Bir kaç saat sonra stimülasyon tekrarlanabilir veya bir pulsatil enfüzyon yapılabilir.   Erişkinler: 100 µg gonadorelin i.v. bolus enjeksiyonu, (1 ampul LH – RH Ferring)   Çocuklar: Vücut yüzel alanının her m2 si için 60 µg gonadorelin i.v. bolus enjeksiyonu, en az ¼ LH-RH Ferring ampule tekabül eden 25 µg gonadorelin verilmelidir.   Uygulamanın şekli ve uzunluğu:   Teşhis için LH-RH Ferring Enjeksiyon Çözeltisi intravenöz olarak uygulanır. GnRH testlerinin performansı (tek doz enjeksiyon): Bazal LH- ve FSH değeri tayini için 2 ml kan alınır. Sonra i.v. 25 – 100 µg LH – RH bolüs enjeksiyonu yapılır. 30 dakika sonra ayrıca gerekirse 60, 90, 120 dakika sonra 2 ml kan daha alınır ve serumdaki FSH gibi LH’ da radyo – immünolojik – miktar tayini ile tayin edilir. Açıklama LH ve FSH’ da maksimum artış, yaklaşık 30 dakika sonra beklenir. Normal hipofiz bezi fonksiyonlarında yükselmiş başlangıç değerine göre 3-5 katlık LH artışı normal olarak sayılabilir. Tek bir test ile sadece mevcut olan gonadotropinler tespit edilebilir. Ancak, gonadorelinin tek uygulaması, hipotalamik ve hipofiz bezi rahatsızlıklarını birbirinden ayırmak için her zaman uygun değildir. Gonadotropin açısından hipofiz reservlerini değerlendirmek ve hipofiz ve hipotalamik fonksiyonel rahatsızlıkları birbirinden ayırmak için uygulamanın tekrarı ya da pulsatil GnRH stimülasyonu gerekecektir. Bunun için Lutrelef® ile bağlantılı Zyklomat® pulse ve seti mevcuttur. Kadınlarda gonadorelinli stimülasyonu takiben LH ve FSH yanıtı menstruasyon periyoduna bağlıdır. Luteal fazdaki artış, erken folliküler fazdan 2 kat daha fazladır.

Ruhsat Sahibi

FERRING İlaç Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul – Türkiye

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

28.03.2007 ve 122/18

Saklama Koşulları

LH – RH Ferring Enjeksiyon Çözeltisi buzdolabında (2 – 8 °C) saklanmalıdır.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

LH – RH Ferring 1 ampulluk ambalajlardadır.

Uyarılar/Önlemler

Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda gonadorelinin etkisi daha uzun süreli ve daha fazla olabilir.   Tedavi sadece uzman hekimler tarafından yapılabilir.

Üretim Yeri

FERRING GmbH Kiel – Almanya

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Aşırı duyarlılık: Aşırı duyarlılık durumlarında nadiren anafilaktik reaksiyonlar (bronşial tıkanma, taşikardi, ateş, şişlik, kaşıntı ve yüzde, gözde ve dudak çevresinde kızarıklık) ve genellikle ağrı, kaşıntı ve şişlik ile belirginleşen enjeksiyon bölgesinde lokal reaksiyonlar (kızarıklık) görülebilir.   Anafilaktik şok tek bir vakada görülmüştür (gonadorelinin pulsatil tedavisini takiben).   Nörolojik yan etkiler: Bazen parenteral uygulamayı takiben hipofiz adenomalı hastalarda, bilhassa TRH (protirelin) ile kombine uygulandığında geçici nörolojik semptomlar bildirilmiştir. Bu tip vakalarda, gonadorelin ile teşhis veya tedavi uygulanımı dikkatle değerlendirilmelidir.   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
(Visited 6 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window