İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması SIPROGUT
Birim Miktarı 1
ATC Kodu S01AX13
ATC Açıklaması Siprofloksasin
NFC Kodu GB
NFC Açıklaması Oftalmik Damlalar
Kamu Kodu A07318
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 7,43 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 6,63 TL (5 Şubat 2020)
Barkodu
Kurumun Karşıladığı 2,23 TL
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !
Bütçe Eşdeğer Kodu E067D

İlaç Etken Maddeleri

  • siprofloksasin hidroklorür (3 mg)

İlaç Prospektüsü

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

Araç ve makine kullanmaya etkisi yoktur.

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

Alu/Alu blister ambalajda, 28 ve 90 tablet.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

STAGE’in araç ve makine kullanmaya etkisini belirlemek üzere çalışma yapılmamıştır. Ancak, STAGE’in farmakodinamik etkilerine dayanarak araç ve makine kullanma yeteneğini etkilemesi beklenmez. Araç ve makine kullanırken, tedavi sırasında sersemlik görülebileceği akılda tutulmalıdır.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılmamış ürünler yada atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

STAGE 10 mg film tablet

İlaç Nasıl Kullanılır

Bir film kaplı tablette 10 mg Rosuvastatin’e eşdeğer 10.4 mg rosuvastatin kalsiyum

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

Bildirilmemiştir.

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Bildirilmemiştir.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

Ağızdan alınır.

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

STAGE 10 mg film tablet

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

24 ay.

Doz Aşımı Ve Tedavisi

227/40

Etkin Maddeler

25ºC’nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Farmakodinamik Özellikler

Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Farmakokinetik Özellikler

Mikrokristalin selüloz tip 200, laktoz granül, sodyum karbonat anhidr, krospovidon (Kollidon CL), magnezyum stearat, titanyum dioksit, talk, kırmızı demir oksit, sarı demir oksit, lesitin, ksantan gam, polivinil alkol.

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

30, 60 ve 90 film kaplı tablet içeren, Opak PVC / PVDC – Alüminyum blister ve karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

Santral sinir sistemi üzerindeki etkileri göz önüne alındığında. SEQUA hastanın dikkatini azaltabilir, bu sebeple tedavinin başlangıç döneminde – her hasta için ayrı saptanacak dönem boyunca- araç ve makine kullanmamalıdır. Daha sonraki kısıtlama boyutu her hasta için ayrı olarak değerlendirilmelidir.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

SEQUA 150 mg film kaplı tablet

İlaç Nasıl Kullanılır

Ağızdan alınır.

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

*

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

24 ay.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

240/9

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

• Mısır nişastası, sodyum nişasta glikolat, laktoz monohidrat, povidon (PVP K30), kolloidal silikondioksit (aerosil 200), talk, magnezyum stearat, Opadry Yellow 04F52565 [İçeriği: hipromelloz, polietilen glikol/makrogol, titanyum dioksit (E 171), sarı demir oksit (E 172)].

Doz Aşımı

Yanlışlıkla aşırı doz kullanımında gözler bol su ile yıkanmalıdır.

Endikasyonlar

Etki spektrumuna giren mikroorganizmaların yol açtığı kornea ülseri ve konjunktivitlerin tedavisinde kullanılan antibiyotik içeren bir preparattır.

Farmakodinamik Özellikler

Siprogut göz enfeksiyonlarının topikal tedavisinde kullanılan steril bir damladır.   Siprofloksasinin bakterisid etkisi, bakterilerdeki DNA jiraz ile olan etkileşimine bağlıdır. Siprogut’un etken maddesi Siprofloksasindir ve çok geniş bir spektruma sahiptir. İn vitro ve klinik olarak Staphylococcus aureus (metisiline duyarlı ve dirençli olanlar dahil), Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus (viridans grubu), Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus saprophyticus, Streptococcus pyogenes, Acinetobacter türleri, Aeromonas caviae, Aeromonas hydrophila, Brucella melitensis, Campylobacter coli, Campylobacter jejuni, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Edwardsiella tarda, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Haemophilus ducreyi, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, Serratia, Klebsiella oxytoca, Legionella pneumophila, Moraxella (Branhamella) catarrhalis, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Pasteurella multocida, Proteus marcescens, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Providencia stuartii, Salmonella enteritidis, Salmonella typhi, Shigella sonneii, Shigella flexneri, Vibrio cholerae, Vibrio paraheamolyticus, Vibrio vulnificus, Yersinia enterocolitica’ya karşı aktiftir.

Farmakokinetik Özellikler

Keratoplasti uygulanacak hastalarda topikal olarak 1 damla (50μL) % 0.3 siprofloksasin (150 μg), 10 saat boyunca saatte 4 kez uygulandığında, son uygulamadan 1 saat sonra kornea stromasındaki ilaç konsantrasyonu 5.28 μg/g (1.4 – 10.6 μg/g) olarak bulunmuştur. Sağlıklı erişkinlerde 2 gün boyunca 2 saatte 1 kez ve 5 gün boyunca 4 saatte 1 kez 1 damla % 0.3 siprofloksasin topikal olarak uygulandıktan sonra serum siprofloksasin düzeyleri belirlenemeyecek kadar az ile 4.7 ng/mL (çoğunlukla 2.7 ng/mL seviyesini aşmaz) olarak belirlenmiştir. Sağlıklı erişkinlerde 250 mg tek doz oral siprofloksasin uygulamasından sonra belirlenen serum düzeyi 800-1500 ng/mL’dir.

Farmasötik Şekli

Steril Göz Damlası

Formülü

Her 1 ml’de;   Aktif Madde: Siprofloksasin hidroklorür 3.5 mg (3 mg Siprofloksasin’e eşdeğer)   Koruyucu: Benzalkonyum klorür 0.06 mg içerir.   Aktif Olmayan: Benzalkonyum klorür 0.06 mg; Sodyum asetat 0.024 mg; EDTA disodyum 0.5 mg; Mannitol 46.0 mg; HCl/ NaOH k.m. pH = 4.5; Distile su k.m. 1 mL içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Oftalmik yoldan kullanılan siprofloksasinle spesifik ilaç etkileşmeleri çalışmaları yapılmamıştır. Fakat bazı kinolonların sistemik yoldan uygulanması teofilin’in plazma konsantrasyonunu yükseltir, kafein metabolizması ile etkileşir, oral antikoagülanların ve varfarin’in etkisini arttırır, siklosporin alan hastalarda geçici olarak serum kreatinin yükselmesine neden olur.

Kontraendikasyonlar

Siprofloksasine veya bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca diğer kinolonlara hipersensitivite gösterenlerde kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği, takdirde;   Kornea ülserlerinde:   Doz                                         İnterval                                             Süre 2 damla                           15 dk ara ile            İlk 6 saat 2 damla                           30 dk ara ile            İlk gün (6 saatten sonra) 2 damla                           1 saat ara ile           İkinci gün 2 damla                           4 saat ara ile           Üçüncü günden 14.güne kadar 14. günden sonra korneada epitelizasyon görülmez ise tedaviye epitelizasyon gelişene dek devam edilir.   Bakteriyel konjunktivitte:   Doz                                         İnterval                                             Süre 1-2 damla               2 saat ara ile           İlk iki gün 1-2 damla               4 saat ara ile           Beş gün (ilk iki günden sonra)   Açmak için aşağıdaki şekilde hareket edilmelidir:   ·                     Kapak açılır ·                     Altındaki halka atılır ·                     Kapak tekrar tamamen ve sıkıca vidalanır. Böylece damlalıktaki membran delinir ve damlalık akmaya başlar.   HARİCEN KULLANILIR.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Saklama Koşulları

25oC’nin altında, oda sıcaklığında saklayınız.   Işıktan koruyarak saklayınız.   Çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.   İlacın kapağı açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

5 ml’lik plastik, damlalıklı şişelerde steril solüsyon.

Uyarılar/Önlemler

Siprogut sadece lokal kullanılır. Göz içine enjekte edilmez.   Sistemik kinolon kullanımına bağlı nadir olarak ilk dozdan sonra fatal hipersensitivite reaksiyonları bildirilmiştir. Ancak lokal kullanımda sistemik emilimi çok düşük olduğundan bu tür bir reaksiyon oluşması genellikle beklenmez. Bileşimindeki benzalkonyum klorür nedeni ile yumuşak kontakt lens takılı durumda kullanılmamalıdır.   Diğer tüm antibiyotik preparatlarında olduğu gibi uzun süreli kullanım, mantarlar gibi duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Süperenfeksiyon gelişmesi halinde uygun tedaviye başlanmalıdır. Klinik bulgular gerektirdiğinde, slit lamp biyomikroskobu gibi büyütme ile ve eğer uygunsa floresein boyaması ile hasta muayene edilmelidir. Ciltte döküntü veya diğer hipersensitivite reaksiyonları görüldüğünde siprofloksasin tedavisi kesilmelidir.   Uzun QT sendromu/Torsades de Pointes’e neden olabilen ilaçlar ile birlikte kullanıldığında uzun QT sendromu veya Torsades de Pointes oluşma oranını ciddi olarak yükseltebilirler. Bu nedenle bu tür ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.   Gebelerde Kullanım:   Gebelik kategorisi C Siprofloksasin göz damlasının gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli klinik çalışmalar yoktur.   Süt Veren Annelerde Kullanım:   Topikal uygulanan Siprofloksasinin anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilinen bir çalışma henüz yoktur. Ancak oral yoldan alınan 500 mg Siprofloksasinin anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Gerektiğinde takip edilerek süt verenlerde kullanılabilir.   Çocuklarda Kullanım:   Siprofloksasinin 1 yaş altındaki çocuklarda kullanımına ait henüz güvenilirliği ve etkinliği tespit edilmemiştir.   Araç ve Makine Kullanımına Etkisi:   —

Yan Etkileri / Advers Etkiler

İlaca bağlı olarak en sık bildirilen yan etkiler, lokal yanma ve rahatsızlık hissidir. Sık ilaç uygulaması ile birlikte yapılan kornea ülseri araştırmalarında hastaların yaklaşık olarak % 17’sinde beyaz kristal çöküntüleri görülmüştür. Hastaların % 10’dan daha azında oluşan diğer reaksiyonlar ise göz kapağı kenarında kabuklaşma, kristaller ve soyulma, yabancı cisim hissi, kaşıntı, konjunktiva hiperemisi ve damlatmayı takip eden kötü taddır. Hastaların % 1’den azında meydana gelen reaksiyonlar ise korneada beneklenme, keratit/kerotopati, allerjik reaksiyonlar, göz kapağı ödemi, göz yaşarması, fotofobi, korneada infiltratlar, bulantı, görme azalması, bulanık görme, göz kuruluğu, epitelyopati, göz ağrısı, iritasyon ve dermatitdir.   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
(Visited 8 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window