İlaç Sınıfı Beşeri Yerli İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması UPREN
Birim Miktarı 30
ATC Kodu M01AE01
ATC Açıklaması Ibuprofen
NFC Kodu AA
NFC Açıklaması Ağızdan Katı Tabletler
Kamu Kodu A08206
Orijinal / Jenerik Türü 20 YIl
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 8,53 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 7,62 TL (18 Şubat 2019)
Barkodu
Kurumun Karşıladığı 3,19 TL
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !

İlaç Etken Maddeleri

  • ibuprofen (400 mg)

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Yanlışlıkla ya da kasıtlı olarak aşırı dozda alındığında mide hemen boşaltılmalı, destek tedavisi ve paranteral sıvı uygulanmalıdır. Ayrıca idrar alkali yapılmalı, diürez sağlanması yoluna gidilmelidir.

Endikasyonlar

Upren Tablet, romatoid rahatsızlıklara bağlı ağrı ve enflamasyonun tedavisi ile hafif ve orta şiddette  ağrıların semptomatik tedavisinde endikedir.

Farmakodinamik Özellikler

İbuprofen analjezik, antienflamatuar ve antipiretik etkili bir bileşiktir. Etkisini prostaglandin sentetaz enzimini inhibe ederek gösterir.

Farmakokinetik Özellikler

İbuprofen, oral olarak alındıktan sonra hızla emilerek 1-2 saat içinde en yüksek plazma konsantrasyonuna erişir. Yarılanma ömrü yaklaşık 2 saat olup, 2 nci saat içinde idrardan metabolitleri olarak atılır. Gıdalarla birlikte alınması durumunda bile absorpsiyonu etkilenmez.

Farmasötik Şekli

Tablet

Formülü

Bir tablet, 400 mg ibuprofen içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanan hastalarda etkileşme olabileceğinden dikkat edilmelidir:   Antihipertansif İlaçlar: Antihipertansif etkide azalma.   Diüretikler: Diüretik etkide azalma.   Kalp glikozitleri: Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar kalp yetmezliğini artırabilir, glomerüler filtrasyon hızını azaltabilir ve kalp plazma glikozit düzeyini artırabilir.   Lityum: Lityum eliminasyonunda azalma.   Methotrexate: Methotrexate eliminasyonunda azalma.   Siklosporin: Nonsteroid antienflamatuar ilaçlarla birlikte nefrotoksisite riskinde artış.   Diğer analjezikler: İki veya daha fazla nonsteroid antienflamatuar ilaçla birlikte kullanmaktan kaçınılmalıdır.   Kortikosteroidler: Gastrointestinal kanama riskinde artış.   Antikoagülanlar: Antikoagülan etkide artış.   Kinolon grubu antibiyotikler: Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar ve kinolonlar birlikte kullanıldıklarında konvülsiyon oluşma riski artar.

Kontraendikasyonlar

İbuprofen ve diğer nonsteroidal antienflamatuar bileşiklere aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmedikçe; Yetişkinlerde günlük doz her 4 – 6 saate 1 tablettir. Günde 6 tabletten fazla kullanılmamalıdır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Ruhsat Sahibi

CASEL Ecz. Cahit Selimoğlu İLAÇ SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

07.08.1998 – 188/38

Saklama Koşulları

Çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde, ambalajında ve 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

20 ve 30 tabletlik blister ambalajlarda.

Uyarılar/Önlemler

Upren Tablet, ülserli hastalarda kanama ve perforasyon ihtimaline karşı diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar gibi kullanılmamalıdır. Kullanma zorunluluğu varsa doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Upren Tablet kullanımı sırasında görmede bozukluk görülürse tedaviye ara verilmelidir. Renal ve hepatik bozukluğu olan, koagülan tedavisi gören hastalarda doz dikkatle ayarlanmalı ve kullanılmalıdır. Hipertansiyonlu ve kalp yetmezliği olan hastalarda sıvı retansiyonu ve ödem yapabileceğinden dikkatle kullanılmalıdır.   Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Gebelik Kategorisi: C (Son üç ayda D) Gebelerde yapılmış yeterli ve kontrollü çalışma mevcut değildir. İbuprofen bu nedenle gebeliğin ilk 6 ayında hekim ilacın potansiyel yararının fetüsdeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır. Gebeliğin son üç ayında ise kullanılmamalıdır.   Emziren annelerde kullanım İbuprofen anne sütüne geçmektedir. Nonsteroidal antienflamatuar ilaçların yeni doğan bebekler üzerinde zararlı etkileri olabileceği dikkate alınarak ilacın kullanımına veya emzirmeye son verilmelidir.   Araç ve makina kullanmaya etkisi: Araç ve makine kullanmaya bildirilen bir etkisi yoktur.

Üretim Yeri

Biofarma İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

En sık rastlanan yan etki, gastrointestinal şikayetlerdir. Seyrek olarak görülen yan etkiler, baş ağrısı, baş dönmesi, huzursuzluk, yüz kızarması, kaşıntı, kulak çınlaması, ödem, depresyon, sersemlik ve bulanık görmedir. Çok ender olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları, karaciğer fonksiyon testi anomalileri, böbrek fonksiyon bozukluğu, agranülositoz ve trombositopeni bildirilmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNZUA BAŞVURUNUZ.
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window