İlaç Sınıfı Beşeri İthal İlaç
İlaç Alt Sınıfı İEGM Tüm İlaç Fiyat Listesi
İlaç Firması OXALIMEDAC
Birim Miktarı 1
ATC Kodu L01XA03
ATC Açıklaması Oksaliplatin
NFC Kodu QD
NFC Açıklaması Parenteral İnfüzyon İçin Kuru Flakonlar/Şişeler
Kamu Kodu A11416
Orijinal / Jenerik Türü Jenerik
2023 Fiyatı Bilinmiyor
Satış Fiyatı 536,65 TL (2 Mart 2020)
Önceki Satış Fiyatı 481,85 TL (18 Şubat 2019)
Barkodu
Kurumun Karşıladığı 276,24 TL
Reçete Tipi Normal Reçete
Temin Yeri İlacınızı sadece eczaneden alınız !
Başlıklar
  1. İlaç Etken Maddeleri
  2. İlaç Prospektüsü
    1. Doz Aşımı
    2. Endikasyonlar
    3. Farmakodinamik Özellikler
    4. Farmakokinetik Özellikler
    5. Farmasötik Şekli
    6. Formülü
    7. İlaç Etkileşmeleri
    8. Kontraendikasyonlar
    9. Kullanım Şekli Ve Dozu
    10. Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri
    11. Ruhsat Sahibi
    12. Ruhsat Tarihi Ve Numarası
    13. Saklama Koşulları
    14. Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği
    15. Uyarılar/Önlemler
    16. Üretim Yeri
    17. Yan Etkileri / Advers Etkiler
    18. Doz Aşımı
    19. Endikasyonlar
    20. Farmakodinamik Özellikler
    21. Farmakokinetik Özellikler
    22. Farmasötik Şekli
    23. Formülü
    24. İlaç Etkileşmeleri
    25. Kontraendikasyonlar
    26. Kullanım Şekli Ve Dozu
    27. Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri
    28. Ruhsat Sahibi
    29. Ruhsat Tarihi Ve Numarası
    30. Saklama Koşulları
    31. Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği
    32. Uyarılar/Önlemler
    33. Üretim Yeri
    34. Yan Etkileri / Advers Etkiler
    35. Ambalajın Niteliği Ve İçeriği
    36. Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler
    37. İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
    38. İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir
    39. İlaç Nasıl Kullanılır
    40. İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır
    41. İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır
    42. Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası
    43. Beşeri Tıbbi Ürünün Adı
    44. Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki
    45. Doz Aşımı Ve Tedavisi
    46. Etkin Maddeler
    47. Farmakodinamik Özellikler
    48. Ambalajın Niteliği Ve İçeriği
    49. Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler
    50. İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler
    51. İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir
    52. İlaç Nasıl Kullanılır
    53. İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır
    54. İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır
    55. Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası
    56. Beşeri Tıbbi Ürünün Adı
    57. Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki
    58. Doz Aşımı Ve Tedavisi
    59. Etkin Maddeler
    60. Farmakodinamik Özellikler
    61. Doz Aşımı
    62. Endikasyonlar
    63. Farmakodinamik Özellikler
    64. Farmakokinetik Özellikler
    65. Farmasötik Şekli

İlaç Etken Maddeleri

  • oksaliplatin (100 mg)

İlaç Prospektüsü

Doz Aşımı

Doz aşımında yan etkiler/advers etkiler kısmında kayıtlı semptomlar daha ciddi olarak seyreder. Spesifik antidotu yoktur. Konvülsiyon hallerinde diazepam verilmesi tavsiye edilir.

Endikasyonlar

Trikomoniasis; kadınlarda Trichomonas vaginalis’e bağlı genito üriner enfeksiyonlar (vulvovajinit, vajinit, üretrit, bartolinit, servisit), Gardnerella vaginalis’in neden olduğu bakteriyel vajinoziste endikedir.

Farmakodinamik Özellikler

Ordinazol, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica ve Giardia lamblia (Giardia intestinalis), Bacteroides ve Clostridium türleri, Fusobacterium ve anaerob koklar gibi anaerob patojenlere karşı hem in vitro hem de in vivo olarak etkilidir. Ornisid vajinal tablet uygun kullanımdan sonra gittikçe artan emilim oranıyla en yüksek plazma konsantrasyonuna 12 saat içinde ulaşır. Ornidazol serebrospinal sıvıya ve dokulara çok etkili terapötik değerlerde geçer. Karaciğerde metabolize olur. Alınan dozun % 85’i ilk 5 gün içinde atılır. Atılan miktarın % 63’ü idrar, % 22’si feçesledir. Ornidazol’ün proteine bağlanması % 15’den az olup, ortalama yarılanma süresi 12-14 saattir.

Farmakokinetik Özellikler

Ordinazol, Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica ve Giardia lamblia (Giardia intestinalis), Bacteroides ve Clostridium türleri, Fusobacterium ve anaerob koklar gibi anaerob patojenlere karşı hem in vitro hem de in vivo olarak etkilidir. Ornisid vajinal tablet uygun kullanımdan sonra gittikçe artan emilim oranıyla en yüksek plazma konsantrasyonuna 12 saat içinde ulaşır. Ornidazol serebrospinal sıvıya ve dokulara çok etkili terapötik değerlerde geçer. Karaciğerde metabolize olur. Alınan dozun % 85’i ilk 5 gün içinde atılır. Atılan miktarın % 63’ü idrar, % 22’si feçesledir. Ornidazol’ün proteine bağlanması % 15’den az olup, ortalama yarılanma süresi 12-14 saattir.

Farmasötik Şekli

Tablet

Formülü

Bir vajinal tablet 500 mg Ornidazol içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Diğer 5-nitro-imidazol deriveleri ile birlikte kullanıldığında izole olarak, periferik nevrit, psişik depresyon ve epilepsiye benzer konvülsiyonlar, görüldüğü bildirilmiştir.

Kontraendikasyonlar

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumları ile, santral sinir sistemi bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; Trikomoniasis’de tedavi seçenekleri: GÜNLÜK DOZ (250 mg’lık oral tabletle kullanılır) TEDAVİ ŞEKLİ 1. SEÇENEK 2. SEÇENEK Tek dozluk tedavi 6 oral tablet akşamları 4 oral tablet + 1 vajinal tablet 5 günlük tedavi 2 oral tablet sabah 2 oral tablet akşam 1 vajinal tablet yatmadan önce 2 oral tablet sabah 2 oral tablet akşam   Tüm vakalarda reenfeksiyondan korunmak için hastanın eşi de aynı oral dozu kullanarak tedavi edilmelidir. Ornisid Vajinal Tablet yatarken, eller yıkanmış olarak, parmakla vajina içerisine derince konulur.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Ornisid Film Tablet. Ornisid Fort Film Tablet.

Ruhsat Sahibi

ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Hadımköy/İstanbul Reçete ile satılır.

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

RUHSAT TARİHİ:  06.09.1996 RUHSAT NO.:  179/40

Saklama Koşulları

30°C altında, ışıktan koruyarak saklayınız.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

3 tabletlik blister ambalajda.

Uyarılar/Önlemler

Yapılan geniş çalışmalarda, herhangi bir teratojenik veya fetotoksik etkisi görül­memekle birlikte gebeliğin ilk 3 ayında ancak kesinlikle gerekli ise kullanılmalıdır. Emziren annelerde ilacın sütle itrah edileceği düşünülerek dikkatli kullanılmalıdır. Ornisid Vajinal Tablet ağızdan alınmaz.

Üretim Yeri

ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Hadımköy/İstanbul  Reçete ile satılır.

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Ornisid genellikle iyi tolere edilir. Ender olarak baş dönmesi, başağrısı ve gastrointestinal rahatsızlıklar gibi hafif yan etkiler görülebilir. Duysal ve/veya motor periferik nöropati gözlenmiştir. Ayrıca tremor, rigor, koordinasyon bozukluğu ve bilinç azalması gibi santral sinir sistemi bozuklukları ve cilt reaksiyonları, çok ender olarak gözlenmiştir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Doz Aşımı

Oroheks Plus Oral Sprey; yanlışlıkla içilirse semptomatik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir antidotu yoktur.

Endikasyonlar

Anjin, farenjit, larenjit ve tonsillitte uygun antibakteriyel tedaviye yardımcı olarak, Kemoterapi, radyoterapi veya bazı diğer fiziksel sebeplere (trakeal intübasyon gibi) bağlı ağız boşluğu mukozitlerinde, Aftöz ülserler, glossit, Ağız cerrahisi sonrası ve periodontal prosedürleri içeren ağrılı ağız ve boğaz durumlarının geçici olarak rahatlatılmasında, Gingivit tedavisi ve önlenmesinde, Ağız içi enfeksiyonlarının tedavisinde, Oral komplikasyonların iyileştirilmesinde, Oral mukoza enflamasyonlarının (stomatit), tedavisinde, Dental plakların oluşmasını önlemede profilaktik olarak, Paradental hastalıklar, aşırı zorlanmaya bağlı paradentozlar, Yardımcı tedavi olarak konservatif diş tedavileri ve diş çekimlerinde, Ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır.

Farmakodinamik Özellikler

Benzidamin yapı olarak steroid grubuyla ilişkili olmayan bir antienflamatuar analjezik ajandır. Benzidamin baz oluşu açısından diğer non-steroidal antienflamatuar ajanlardan farklıdır.   Topikal tedavide kullanılan konsantrasyonlarda benzidamin lokal anestezik etki göstermektedir. Benzidamin’in analjezik aktivitesi, deneysel inflamasyon içeren modellerde non-inflamatuar ağrıya kıyasla daha çok bildirilmiştir.   Klorheksidin bir biguanid antiseptiktir ve genel oral hijyene ara verildiği zaman plak ve gingivit gelişimini azaltmaya yardımcı olur. Diş minesi hidroksiapatiti, diş yüzeyi, bakteri ve tükürük proteinleri içeren oral yapılara affinitesiyle güçlü bir yapısı vardır. Klorheksidin dental plak depozisyonunu ve beraberinde gingivada kırmızılık, şişlik veya kanamayla karakterize gingiviti azaltır. Aft ülserlerinin oluşma sıklığını azaltır ve periodontal cerrahi sonrasında iyileşme oranını artırır.   Benzidamin’in antienflamatuar etki mekanizması adrenal aksis salgılanmasıyla ilişkili değildir. Diğer non-steroidal antienflamatuar ajanlar gibi benzidamin belirli koşullarda prostaglandin biyosentezini inhibe eder. Fakat bu özelliği tam olarak açıklanmamıştır. Selüler membranlar üzerindeki stabilize edici etkileri, etki mekanizmasına bağlanabilir.   İlacın topikal uygulanmasından sonra, klorheksidin uzatılmış bakteriostatik etkisinin arkasından bakterisid etki gösterir. Klorheksidin Gram(+), Gram(-) bakteriler, maya ve bazı mantar türleri gibi mikroorganizmaların çoğuna etkilidir. Klorheksidin geciktirilmiş yüzey etkisiyle bakteriyel üremeyi geciktirir. Mikrobiyal hücre duvarlarına adsorbe olarak membran sızıntısına sebep olur.

Farmakokinetik Özellikler

Oroheks Plus Oral Spreyin topikal uygulanmasını takiben benzidamin HCl’nin antienflamatuar ve lokal anestezik etkilerini göstereceği inflamasyonlu lokal mukozaya kolaylıkla absorbe olur. Uygulanan klorheksidin glukonatın yaklaşık %30’u oral kavitede kalır ve 24 saat boyunca oral sıvılara yavaşça salınır.

Farmasötik Şekli

Sprey

Formülü

30 ml’de etken madde olarak; % 0.15 benzidamin HCl ve % 0.12 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı maddeler olarak; sakkarin, etanol ve nane esansı içermektedir. Her püskürtme, 0.13 ml’dir ve 0.156 mg klorheksidin glukonat ve 0.195 mg benzidamin hidroklorür içerir.

İlaç Etkileşmeleri

Klorheksidin Klorheksidin tuzları sabun ve diğer anyonik bileşiklerle geçimsizdir. Klorheksidin tuzları katyonik ve noniyonik yüzey aktif maddelerle geçimlidir, ancak yüksek konsantrasyonlarda beraber kullanıldıklarında miseller bağlanma sebebi ile klorheksidinin aktivitesi azalabilir. Setrimid ve lissapol NX gibi sürfaktanlarla ise çözünürlükleri arttırılabilir. Arap zamkı, sodyum aljinat, sodyum karboksimetilselüloz gibi anyonik polielektrolitlerle, nişasta ve kitre zamkı ile geçimsizdir, aynı zamanda bu maddelerle etkileri de azalır. Brillant green, kloramfenikol, bakır sülfat, floressein sodyum, formaldehit, gümüş nitrat, çinko sülfat gibi maddelerle de geçimsizdir. Sert sularla seyreltildiğinde Ca ve Mg katyonları ile etkileştiğinden çözünmeyen tuzlar halinde çökebilir. Benzoatlarla, bikarbonatlarla, karbonatlarla, boratlarla, nitratlarla, fosfatlarla, sülfatlarla bir araya gelen klorheksidin tuzlarının çözeltileri %0.05’ten daha derişikse çözünürlüğü daha az tuzlar oluşturacağından çökelirler. Setrimid bu tuzların çözünürlüklerini arttırdığından setrimid ile kombine edildiğinde bu çökelmeler olmaz. Klorheksidin glukonat, setrimid ve benzalkonyum klorürle geçimlidir. Bunlar bakterisit etkisini sinerjik olarak arttırırlar. Setrimid sert sularla klorheksidinin çökmesini önler. Klorheksidin glukonat hariç, klorheksidin ve tuzları alkolde suya göre daha iyi çözünür. Klorheksidin glukonat çözeltisi alkol üzerine ilave edildiğinde çökebilir. Formülasyonda %7 oranında alkol bulunması çözeltiyi gram (-) mikroorganizmalara karşı daha etkin kılar. Selülozik filtrelerden süzülürken adsorbe olabilirler.   Benzidaminle herhangi bir ilaç etkileşmesi bildirilmemiştir.

Kontraendikasyonlar

Benzidamin ve klorheksidine bilinen hipersensitivitesi olan hastalarda kullanımı kontrendikedir. Formülasyon içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Kullanım Şekli Ve Dozu

Oroheks Plus Oral Sprey seyreltilmeden kullanılır. Kullanımdan sonra ağızdan atılır.   Yetişkin dozu : Sprey direkt olarak boğaza / inflamasyonlu alana uygulamada, genel doz 5 – 10 püskürtmedir. Gerekirse, her 1/ – 3 saatte bir uygulama tekrarlanır. Oroheks Plus Oral Spreydeki klorheksidin tedavi süresince plak ve gingivit’te azalma yapar. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa Oroheks Plus Oral Sprey en az 1 dakika ağızda tutulmalıdır. Oroheks Plus Oral Spreydeki klorheksidinin sebep olduğu renklenmeyi en aza indirmek için kullanımadan önce dişleri fırçalamak uygundur.   Çocuklarda kullanımı (6 – 12 yaş) :  Sprey direkt olarak boğaza / inflamasyonlu alana uygulanır. Genel doz 5 püskürtmedir. Gerekirse her 1/ – 3 saatte bir tekrarlanır.   Kullanma talimatı :  İlk kullanımda düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar pompalama düğmesine birkaç kez basın. Ağzınızı iyice açın ve oral aplikatörü ağzınıza sokarak ağız boşluğunuza sıkınız. Bu işlemi en az 4 defa değişik bölgelere tekrarlayınız. Kullanımdan sonra, şişeyi kutusuna yerleştirip dik duracak şekilde saklayınız.

Piyasada Mevcut Diğer Farmasötik Dozaj Şekilleri

Ruhsat Sahibi

TRİPHARMA İLAÇ VE TİC. AŞ. Zincirlikuyu / İSTANBUL

Ruhsat Tarihi Ve Numarası

17.11.2004 – 204/91

Saklama Koşulları

25 0C’ nin altındaki oda sıcaklığında saklanmalı ve ışıktan korunmalıdır.

Ticari Sunum Şekli Ve Ambalaj İçeriği

30 ml’lik oral aplikatörlü kahverengi cam şişelerde.

Uyarılar/Önlemler

Haricen kullanılır. Klinik verilerin yetersizliği nedeniyle Oroheks Plus Oral Sprey’in; 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez. Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. Ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir. Oroheks Plus Oral Sprey yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır. Seyreltilmeden kullanılır. Boğaz ağrısı bakteriyel enfeksiyonla oluşmuş veya enfeksiyonla birlikte görülüyorsa Oroheks Plus Oral Sprey kullanımına ilave olarak antibakteriyel tedavi düşünülebilir. Bozulmuş renal fonksiyon  Absorbe edilen benzidamin ve metabolitleri idrarla atıldığı için şiddetli renal bozukluğu olan hastalarda sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Bozulmuş karaciğer fonksiyonu  Absorbe edilen benzidamin yüksek oranda karaciğerde metabolize olduğu için şiddetli hepatik bozukluğu olan hastalarda sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır.   DOKTORA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ.    Gebelik ve Laktasyon Döneminde Kullanımı :    Gebelik kategorisi C’dir.  Klorheksidin ve benzidamin’in gebelikte kullanımına ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Kombinasyonu oluşturan etken maddelerin bir arada güvenli kullanımı saptanmamıştır. Bu nedenle gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir. Klorheksidin ve benzidamin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.   Araç ve Taşıt Kullanımına Etkileri :  Yoktur.

Üretim Yeri

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hadımköy / İSTANBUL

Yan Etkileri / Advers Etkiler

Oroheks Plus Oral Sprey genellikle iyi tolere edilir ve yan etkileri çok azdır. Kullanıma bağlı olarak herhangi bir ciddi yan etki gelişimi beklenmez.   Lokal yan etkiler:  Genellikle en çok rapor edilen yan etki oral hissizliktir. Ara sıra ağızda yanma ve batma hissi rapor edilmiştir. Lokal kuruluk veya susuzluk, sızlama, ağızda serinlik hissi ve tat almada değişiklik, dişlerde ve diğer oral yüzeylerde lekelenme kalkulus formasyonunda artış gibi diğer yan etkiler genellikle daha azdır. Diş lekelenmesi zararsızdır ve uygulamadan önce dişlerin fırçalanmasıyla en aza indirilebilir.   Sistemik yan etkiler:  Genellikle görülmez ve ciddi değildir. Bunlar bulantı, kusma, öğürme ve gastrointestinal hastalıklar, baş dönmesi, baş ağrısı ve uyuşukluktur.   BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. 

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

Araç ve makine kullanımı üzerinde herhangi bir ters etkisi bildirilmemiştir.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

Sadece tek kullanım içindir. Kullanılmamış her bir çözelti atılmalıdır. Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrol Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir. Çevreyi korumak amacıyla kullanılmayan ONDAREN şehir suyuna veya çöpe atılmamalıdır. Herhangi bir kullanılmamış ürün veya atık materyal lokal gereksinimler doğrultusunda imha edilmelidir.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

ONDAREN 4 mg/2 ml I.V. Enjeksiyonluk Çözelti İçeren Ampul

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

Her bir ml çözelti 2 mg ondansetron baza eşdeğer miktarda ondansetron hidroklorür dihidrat içerir.

İlaç Nasıl Kullanılır

Geçimlilik araştırmaları bulunmadığından bu tıbbi ürün diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalıdır.

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

İlacın bileşimindeki maddelerden birine aşırı duyarlılık durumunda kullanılmamalıdır.

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Damar içine uygulanır.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

ONDAREN 4 mg/2 ml I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

230/69

Doz Aşımı Ve Tedavisi

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak saklanmalıdır.

Etkin Maddeler

ONDAREN, sitotoksik kemoterapi ve radyoterapinin neden olduğu bulantı ve kusma tedavisi ile ameliyat sonrası bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde kullanılır.

Farmakodinamik Özellikler

Sitrik asit, sodyum sitrat, sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Ambalajın Niteliği Ve İçeriği

28 tablet içeren alüminyum/alüminyum blister, hasta kullanma talimatı ile birlikte kutuda sunulmaktadır.

Araç Ve Makine Kullanımı Üzerindeki Etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkilere yönelik bir çalışma yapılmamıştır. Olanzapin somnolans ve baş dönmesine neden olabileceğinden, hastalar motorlu araçlar da dahil makine kullanımı sırasında dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdırlar.

İlacı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir.

İlacın Olası Yan Etkileri Nelerdir

OLAXİNN 20 mg ağızda dağılan tablet

İlaç Nasıl Kullanılır

Her ağızda dağılan tablet 20 mg olanzapin içerir.

İlaç Nedir Ve Niçin Kullanılır

Geçerli değil.

İlaç Saklanma Koşulları Nasıldır

Etkin madde ya da yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda ve dar açılı glokom riski taşıdığı bilinen hastalarda kontrendikedir.

Beşeri Tıbbi Üründen Arta Kalan Maddelerin İmhası

Ağızdan alınır.

Beşeri Tıbbi Ürünün Adı

Diğer Tıbbi Ürünler İle Etkileşimler Ve Diğer Etki

OLAXINN 20 mg ağızda dağılan tablet

Doz Aşımı Ve Tedavisi

24 ay.

Etkin Maddeler

Işık ve nemden korumak için orijinal ambalajında saklanmalıdır. 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Farmakodinamik Özellikler

Krospovidon, laktoz monohidrat, kolloidal silikon dioksit, hidroksipropil selüloz, nane tozu (tat maddesi), talk, magnezyum stearat.

Doz Aşımı

İnfüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Endikasyonlar

Oxalimedac® 50 mg/10ml İV Infüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Farmakodinamik Özellikler

129/88

Farmakokinetik Özellikler

Oxalimedac® 100 mg/20 ml İV Infüzyon İçin Liyofilize Toz İçeren Flakon

Farmasötik Şekli

Medac Geselschaft für klinische Spezialpraparate mbH, Theaterstrasse 6, D-22880 Wedel Almanya.
(Visited 1 times, 1 visits today)
İçerik faydalı oldu mu?
EvetHayır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Search Window